Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj su na 15 minuta bili zaustavljeni vlakovi HŽ-a.


U vlaku u kojem je bila naša ekipa bilo je velikog negodovanja putnika i galame te su neki nervozni putnici prijetili kondukteru. Nakon 15-minutnog prosvjeda željeznički promet se normalno nastavio a putnici su se smirili.

Vezani članci Zastoj tramvaja, ilustracija Tramvaj iskočio iz tračnica kod ZOO vrta u Maksimirskoj, promet neko vrijeme bio blokiran Tramvaj, ilustracija (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Istočni dio Zagreba bio bez napona u tramvajskoj mreži, stali tramvaji u centru grada

HŽ-ovci su u strahu za svoj posao te su se odlučili za ovaj prosvjed. Prvenstveno zbog katastrofalnog voznog reda, jer svakim danom se smanjuje broj putnika a druga stvar je loše ulaganje u infrastrukturu. 'Stari kapaciteti vagona i lokomotiva razlog su nesrećama koje se događaju', rekli su nam sindikalci u najavi prosvjeda.

'Želimo da korisnici usluga, putnici, oni koji vjeruju nama strojovođama i željezničarima, što manje osjete na svojim leđima nesposobnost menadžmenta, što HŽ putničkog prijevoza, što u nekim drugim ostalim društvima', istaknuo je dopredsjednik sindikata strojovođa hrvatske Dalibor Petrović.

'Dogovor je sljedeći, da ću ja obaviti ovaj tjedan ovu prezentaciju koju smo pripremili za GSV, sa svim sindikatima, koji djeluju u HŽ-u, kao pripremu za sljedeći GSV, koji će biti sljedeći ponedjeljak', rekao je ministar Božidar Kalmeta. Uprava HŽ Holdinga ispričava se putnicima i žali zbog narušavanja voznog reda, a vlakovi su kasnili prosječno 9, 5 minuta.