Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed HŽ-a

Uzrujani putnici zbog zastoja vlakova vrijeđali konduktera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj su na 15 minuta bili zaustavljeni vlakovi HŽ-a.

U vlaku u kojem je bila naša ekipa bilo je velikog negodovanja putnika i galame te su neki nervozni putnici prijetili kondukteru. Nakon 15-minutnog prosvjeda željeznički promet se normalno nastavio a putnici su se smirili.

Pročitajte i ovo Gužva u Zagrebu Stali tramvaji Nestalo struje u Savskoj, nastao prometni kaos Prometna nesreća na autocesti A1 - 3 Budite oprezni FOTO/VIDEO Velika kolona na autocesti prema Zagrebu: Zastoj zbog prometne nesreće

HŽ-ovci su u strahu za svoj posao te su se odlučili za ovaj prosvjed. Prvenstveno zbog katastrofalnog voznog reda, jer svakim danom se smanjuje broj putnika a druga stvar je loše ulaganje u infrastrukturu. 'Stari kapaciteti vagona i lokomotiva razlog su nesrećama koje se događaju', rekli su nam sindikalci u najavi prosvjeda.

'Želimo da korisnici usluga, putnici, oni koji vjeruju nama strojovođama i željezničarima, što manje osjete na svojim leđima nesposobnost menadžmenta, što HŽ putničkog prijevoza, što u nekim drugim ostalim društvima', istaknuo je dopredsjednik sindikata strojovođa hrvatske Dalibor Petrović.

'Dogovor je sljedeći, da ću ja obaviti ovaj tjedan ovu prezentaciju koju smo pripremili za GSV, sa svim sindikatima, koji djeluju u HŽ-u, kao pripremu za sljedeći GSV, koji će biti sljedeći ponedjeljak', rekao je ministar Božidar Kalmeta. Uprava HŽ Holdinga ispričava se putnicima i žali zbog narušavanja voznog reda, a vlakovi su kasnili prosječno 9, 5 minuta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene