Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uz vojne počasti pokopan Jasen Drnasin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom groblju Lovrincu pokopan je poslijepodne, uz sve vojne počasti, tragično preminuli umirovljeni časnik, prvi hrvatski diplomac s američkog West Pointa, Jasen Drnasin.

Preminuo je 23. studenoga u Torontu od posljedica ozljeda zadobivenih u sukobu s kanadskom policijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Pokopu na braniteljskom groblju, uz obitelj, rodbinu, prijatelje i brojne suborce, nazočan je bio i zapovjednik 4. gardijske brigade brigadir Mladen Fuzul koji se od Drnasina oprostio toplim riječima, podsjetivši na njegovu vojnu karijeru dijelom ostvarenu i u toj brigadi.

Jasen Drnasin je bio pripadnik 4. brigade od 1993., a umirovljen je u činu natporučnika 1996. kao 40-postotni vojni invalid od posljedica ranjavanja na bojištu.

32-godišnji Jasen Drnasin sukobio se s kanadskom policijom u gradskom autobusu polovinom studenoga, kada su ga zbog narušavanja javnoga reda poprskali suzavcem po licu iz velike blizine, zbog čega mu je otkazalo srce. 

Na mjestu događaja obavljen je postupak oživljavanja, nakon čega je smješten u bolnicu gdje su ga na životu održavali aparati.
 
Široj je javnosti postao poznat najprije kada se javno 2000. pobunio zbog lošeg tretmana u Hrvatskoj vojsci, a zatim i u veljači 2001. godine kada je nožem napao svoju tadašnju zaručnicu Tanju Milanović zadavši joj pet uboda, da bi se kasnije s njom vjenčao i dobio danas 18-mjesečnu kćer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene