Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prizor je bio užasan

'Uvala na Pelješcu se izgledom vraća u normalu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša odlučno je u tome kako onečišćenje na Pelješcu treba istražiti.

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Nikola Ružinski izjavio je novinarima da ih zabrinjava golema količina otpada koji je proteklih dana preplavio srednji dio obale poluotoka Pelješca, osobito mjesta Trstenik i Žuljana, te je ustvrdio kako je očito da je netko jako naštetio okolišu, što treba istražiti.

Pročitajte i ovo Zadar Opet onečišćenje Zabranjeno kupanje na poznatoj dalmatinskoj plaži: Fekalije se izlile u more Slika nije dostupna Šokantne snimke VIDEO: Smeće na Pelješcu je samo dio, pogledajte cjelinu

>> Otpad završio i u NP Mljet, zagađeno 6 uvala

>> Akcija Pelješac: Brod, ronioci i komunalci unatoč kiši čiste otpad

'To su stvari koje trebamo istražiti i vidjeti odakle, od koga je došao taj otpad i što ćemo napraviti da se to ne bi ponavljalo', rekao je Ružinski. Dodao je kako more inače donosi svakakav otpad, rekao je, dodajući kako je s golemom količinom otpada, očito, netko jako naštetio okolišu.

O opasnosti za morske životinje i biljke, rekao je, moći će se više reći kad se 'otpad očisti, sanira i naprave sve analize'. Jedna je stvar kruti otpad koji će se pokupiti, ali treba vidjeti je li onečišćeno more i hoće li trebati određene mjere zaštite i prevencije i ima li posljedica u moru, istaknuo je.

Kako saznajemo od kapetana dubrovačke Lučke kapetanija Nikole Belusana stanje na Pelješcu i na Mljetu se stabilizira. 'Iz uvale Trstenik otpremili smo desetak kamiona otpada, prizor je bio užasan. Svaki put kad je jugo, plaže Mljeta, Pelješca i Lastova budu pune smeća, no ovaj put je prizor bio stravičan. Srećom, uvala Zaglavac koja je bila najgore od svih zasuta smećem, sada se izgledom vraća u normalu', kazao je Belusan naglašavajući sudjelovanje ronioca iz cijele Dalmacije, pa i BiH, odnosno Mostara, koji su dobrovoljno došli pomoći. Večeras se očekuje i dolazak radnika tvrtke Dubina iz Splita s dizalicom od 5 tona i još ronioca koji bi trebali okončati akciju čišćenja.  (J.G/Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene