Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo poljoprivrede

Usuglašeni preduvjeti za privatizaciju Uljare Čepin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predstavnici sindikata i radničkog vijeća Tvornice ulja Čepin, Uprave Tvornice ulja, Sindikata poljoprivrede i IPK Kandita Osijek usuglasili su se oko prijedloga kojim bi se stvorili preduvjeti za transparentnu privatizaciju Uljare, priopćeno je iz Ministarstva.

Prijedlog se sastoji u tome da se ovrha koju Tvornica stočne hrane Osječanka ima nad udjelima Uljare Čepin, kao i zalog na udjelima, riješi izvansudskim postupkom, odnosno nagodbom između IPK Osijek i Tvornice stočne hrane Osječanka, uz posredstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima Slika nije dostupna Za nastavak dijaloga Koordinacija ribarskih zadruga pozvala Ministarstvo za stol

Obzirom da na izneseni prijedlog predstavnici Kandit grupe, u čijem je sastavu Tvornica stočne hrane Osječanka, nisu mogli dati konkretan odgovor, dogovoren je novi sastanak u Čepinu u ponedjeljak, 6. prosinca, u 16 sati, kada će svi sudionici današnjeg sastanka nastojati postići konačan dogovor i potpisati sporazum, kaže se u priopćenju.

Tvornica ulja će nastaviti normalno raditi

Predsjednik Sindikata poljoprivrede Josip Pavić izjavio je nakon sastanka Hini da sindikat do ponedjeljka odgađa sve najavljene prosvjedne akcije, tako da će Tvornica ulja nastaviti normalno raditi.

Radnici Tvornice ulja Čepin jučer su prosvjedovali u Zagrebu tražeći od Vlade hitna rješenja za teško stanje u kojoj se našla ta tvornica te omogućavanje njezine transparentne privatizacije, u protivnom su najavili nastavak prosvjeda u petak.

S ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem dogovorili su da će im Vlada osigurati isplatu dviju plaća i nastavak rada tvornice, odnosno da im neće biti isključeni struja i plin, a na današnjem sastanku trebalo je pronaći rješenje za problem koji koči privatizaciju Uljare - ovrhu nad udjelima Tvornice ulja Čepin, zbog dugova koje vlasnik Uljare IPK Osijek ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane.

>> Radnici tvornice ulja Čepin postigli dogovor s Čobankovićem

Tvornica ulja Čepin je u gotovo 82-postotnom vlasništvu IPK Osijek, koji je pak u 92-postotnom vlasništvu države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene