Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ustrijeljene kobile zaštićenog porijekla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Mahovskom polju u općini Martinska Ves nepoznati je počinitelj iz vatrenog oružja ustrijelio tri kobile zaštićenog podrijetla, u vlasništvu triju različitih vlasnika, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Policija navodi da su konji ubijeni između 31. listopada u 17 sati i 1. studenoga do 12 sati, kada su pronađeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mladić pobjegao Divljački ubijene dvije redovnice - Zadavljene i udarane kamenom! Slika nije dostupna Cres zaštitio ulje Cresko ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo oznaku izvornosti

Tri kobile, od kojih su dvije pasmine hrvatskog posavca, a jedna hrvatskog hladnokrvnjaka, nepoznati je počinitelj ustrijelio na državnom zemljištu kod Mahova, gdje su bile na ispaši tijekom poluekstenzivnog uzgoja.

Kobile su ubijene hicima iz vatrenog oružja. Dvije su kobile
pronađene mrtve, dok je jedna u trenutku pronalaska pokazivala znakove života, ali je zadobila teške ozljede, pa je eutanazirana, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke Iva Hranitelj.

Vlasnicima ubijenih životinja počinjena je šteta od 36 tisuća kuna.

Policija je obavila očevid na mjestu usmrćenja konja, te provodi istragu kako bi otkrila počinitelja.

Usmrćenje konja na slobodnoj ispaši izazvalo je ogorčenost uzgajivača zaštićenih pasmina konja, koji traže da se krivce otkrije i kazni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene