Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki će dobiti i više novca

Uštede u brojnim ministarstvima: Sutra rasprava o proračunu za 2013.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše novca u novom proračunu dobili su Ministarstvo gospodarstva te Ministarstvo poduzetništva i obrta. Oni bi trebali ostvariti Vladinu optimističnu projekciju o rastu BDP-a. No, na drastičnu štednju morat će poljoprivreda i još neki resori.

Plodna zemlja nije urodila bogatim proračunom. Ministarstvo poljoprivrede dobiva 4 milijarde i 367 milijuna kuna. Pola milijarde manje nego ove. Manje će novca iči i Ministarstvu unutarnjih poslova. Proračun će im biti manji za 380 milijuna kuna. Štedjet će na upravljaju granicom i na odorama.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

'Ne smije biti ušteda na MUP-u, pogotovo na odorama, jer iovako su nikakve, smiješno je i deplasirano govoriti o tome. Uostalom, Ministarstvo unutarnjih poslova svaki dan puni državni proračun i to dobro i debelo', kaže Dubravko Jagić iz Sindikata policije.

Vlada planira uštedjeti i na zaposlenima i to 2 milijarde i 300 milijuna kuna. 'Nije jasno i uz proračun nisu dostavljeni dokumenti kako se to planira sprovesti', kaže bivša ministrica financija Martina Dalić.

>> Ovako MOŽETE uštedjeti!

Debelo je podebljan i proračun Ministarstva gospodarstva. Iznosi 2 milijarde i 100 milijuna kuna. Dobitaš je i Ministarstvo poduzetništva i obrta, čiji je proračun porastao za 350 milijuna kuna. U ministarstvu već znaju na što će utrošiti novac. 'Nove tehnologije, razvoj, istraživanje, ali i unapređenje poduzetničke infrastrukture', kaže Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta.

Dva bi ministarstva trebala ostvariti prognozu rasta BDP-a od 1,8 posto. 'Već danas bi se trebale nazirati konture i novih investicija. Trebali bi se nazirati gotovi projekti', kaže bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač.

A za 'projekte' lokalni izbori i izbori za EU zastupnike, više novca dobio je i Sabor. Ured predsjednika na popisu je onih koji su se našli pod škarama Slavka Linića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene