Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljen rok

Ustavni sud odustaje od luksuznog namještaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec izvijestila je o mjerama koje je naložila povodom postupka javne nabave namještaja i opreme za taj sud, kojima će biti uklonjeni ili izmijenjeni stavci poziva na nadmetanje koji su izazvali prigovore mogućih ponuditelja i opravdano nezadovoljstvo javnosti.

'Nakon pribavljenih izvješća stručnih službi Ustavnog suda o potrebi prenamjene pojedinih poslovnih prostorija u zgradama na Trgu sv. Marka 3 i 4 u odnosu na stanje utvrđeno u projektnoj dokumentaciji iz 2007., naložila sam pokretanje odgovarajućih pravnih postupaka njihove prenamjene.

Ujedno sam naložila pokretanje postupka za ispravak poziva na nadmetanje. Naložila sam i produljenje roka za dostavu ponuda. Napominjem da objava poziva od 27. siječnja 2011. nijednom ponuditelju nije uzrokovala trošak ili štetu. Navedenim mjerama bit će uklonjeni ili izmijenjeni stavci poziva na nadmetanje sadržaj kojih je izazvao prigovore potencijalnih ponuditelja i opravdano nezadovoljstvo javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako zaustaviti prelijevanje novca? Javna nabava: 'U RH se 10 posto novca može izgubiti na korupcijskim rizicima' Slika nije dostupna Neumjerenost ih zahvatila Ustavni sud kupuje namještaj od ebanovine za pet milijuna kuna?

>> Ustavni sud kupuje namještaj od ebanovine za pet milijuna kuna?

U svojstvu predsjednice Ustavnog suda Republike Hrvatske posebno ističem da su novinari, prenijevši informacije o problemu od javnog interesa, osigurali pravo javnosti da o njemu bude informirana. Oni su u tom dijelu - na način dosljedan njihovim obvezama i odgovornostima - obavili svoju zadaću javnog čuvara vrijednosti demokratskog društva', piše u priopćenju predsjednice ustavnog suda.

Javnost obaviještena o daljnjim mjerama

Priopćenjem, napominje, obavještava javnost o mjerama koje je naložila u povodu postupka javne nabave namještaja i opreme za ustavni sud, koji je oglašen pozivom na nadmetanje objavljenim u Elektroničkom oglasniku javne nabave Narodnih novina 27. siječnja 2011.

Ustavni sud je nakon objave tog poziva naišao na kritike javnosti, sindikata i domaće drvne industrije koji su mu zamjerili da u doba teške gospodarske situacije traži luksuzni namještaj, koji se ne može nabaviti iz domaće proizvodnje. Nakon toga je predsjednica suda naložila nadležnim stručnim službama da joj do srijede, 2. ožujka, podnesu cjelovito izvješće o rezultatima preispitivanja 'postupaka i radnji nužnih da bi se zadovoljile novonastale potrebe vezane uz predstojeće poslovanje Ustavnog suda'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene