Ustavni sud Republike Hrvatske
Ustavni sud Republike Hrvatske Foto: Patrik Macek/Pixsell

Ustavni sud donio je na sjednici u utorak odluku kojom proglašava da su izbori za predsjednika Republike, koji su održani 22. prosinca 2019. i 5. siječnja 2020., provedeni u skladu s Ustavom i mjerodavnim zakonima, čime se postupak izbora za hrvatskog predsjednika smatra okončanim.


Na sjednici Ustavnog suda u utorak je donesena odluka kojom je proglašeno da su izbori za predsjednika Republike, koji su se održali 22. prosinca 2019. i 5. siječnja 2020. godine, provedeni u skladu s Ustavom i mjerodavnim zakonima. Tom se odlukom postupak izbora za hrvatskog predsjednika smatra okončanim.

Vezani članci Andrej Plenković u Parizu Plenković o porazu na predsjedničkim izborima: "Bilo je puno onih koji su učinili sve da ne ponovimo uspjeh od prije 5 godina" Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Ustavni sud odbio žalbu udruge U ime obitelji, u DIP-u zadovoljni: "Sud je potvrdio sve navode koje smo iznijeli"

Ustavni sud pritom čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su, svojom slobodnom voljom, izabrali predsjednika Hrvatske, navodi se u priopćenju Ustavnog suda.

Novi hrvatski predsjednik je Zoran Milanović koji je u drugom krugu izbora dobio 1.034.170 glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović dobila 929.707 glasova. (Hina)