Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visok stupanj izborne kulture

Ustavni sud odlučio: Izbori za predsjednika države provedeni u skladu s Ustavom i zakonima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud donio je na sjednici u utorak odluku kojom proglašava da su izbori za predsjednika Republike, koji su održani 22. prosinca 2019. i 5. siječnja 2020., provedeni u skladu s Ustavom i mjerodavnim zakonima, čime se postupak izbora za hrvatskog predsjednika smatra okončanim.

Na sjednici Ustavnog suda u utorak je donesena odluka kojom je proglašeno da su izbori za predsjednika Republike, koji su se održali 22. prosinca 2019. i 5. siječnja 2020. godine, provedeni u skladu s Ustavom i mjerodavnim zakonima. Tom se odlukom postupak izbora za hrvatskog predsjednika smatra okončanim.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

Ustavni sud pritom čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su, svojom slobodnom voljom, izabrali predsjednika Hrvatske, navodi se u priopćenju Ustavnog suda.

Novi hrvatski predsjednik je Zoran Milanović koji je u drugom krugu izbora dobio 1.034.170 glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović dobila 929.707 glasova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene