Ustavni sud (Foto: Dnevnik.hr)
Ustavni sud (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ustavni sud dobio je od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi, a njegovi eventualni potezi bit će poznati nakon što ga prouče.


"Dobili smo očitovanje te ga proučavamo. To je sve što vam zasad mogu reći", odgovorio je u srijedu predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Vezani članci Miroslav Šeparović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Miroslav Šeparović ponovno izabran za predsjednika Ustavnog suda Slika nije dostupna Mlakar se boji da Ustavni sud neće dopustiti referendum o ćirilici

Ustavni sud zatražio je u utorak od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi, za koju sindikati i oporbeni političari tvrde da je usmjerena protiv referendumske inicijative "67 je previše".

"Ustavni sud odlučio je da će od Ministarstva rada i mirovinskog sustava zatražiti detaljno izvješće o utrošku sredstava za spotove – koliko je ukupno predviđeno, koliko je do sada utrošeno, jesu li za to predviđena sredstva u proračunu i koja je točno namjena upotrebe tih sredstava", izjavio je Šeparović u utorak.

Dodao je da su očitovanje zatražili "odmah i bez odgađanja", nakon čega će Ustavni sud odlučiti hoće li što poduzimati.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je jutros da će njegovo ministarstvo danas tijekom dana dostaviti Ustavnom sudu očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi.

Također je ustvrdio da je iz izjave predsjednika tog suda Miroslava Šeparovića sasvim razvidno kako je legitimno da Vlada u ovom trenutku prikupljanja potpisa ima informativnu kampanju i upozorava na posljedice do kojih bi doveli sindikalni prijedlozi i da ne mogu nikako drukčije financirati nego iz javnih sredstava. (Hina) 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju