Obavijesti Video Pretražite Navigacija
proučavaju ga

Ustavni sud dobio očitovanje Ministarstva rada o financiranju spotova protiv inicijative "67 je previše"

Ustavni sud (Foto: Dnevnik.hr)
Ustavni sud (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ustavni sud dobio je od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi, a njegovi eventualni potezi bit će poznati nakon što ga prouče.

"Dobili smo očitovanje te ga proučavamo. To je sve što vam zasad mogu reći", odgovorio je u srijedu predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Ustavni sud zatražio je u utorak od Ministarstva rada i mirovinskog sustava očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi, za koju sindikati i oporbeni političari tvrde da je usmjerena protiv referendumske inicijative "67 je previše".

"Ustavni sud odlučio je da će od Ministarstva rada i mirovinskog sustava zatražiti detaljno izvješće o utrošku sredstava za spotove – koliko je ukupno predviđeno, koliko je do sada utrošeno, jesu li za to predviđena sredstva u proračunu i koja je točno namjena upotrebe tih sredstava", izjavio je Šeparović u utorak.

Dodao je da su očitovanje zatražili "odmah i bez odgađanja", nakon čega će Ustavni sud odlučiti hoće li što poduzimati.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je jutros da će njegovo ministarstvo danas tijekom dana dostaviti Ustavnom sudu očitovanje o financiranju spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi.

Također je ustvrdio da je iz izjave predsjednika tog suda Miroslava Šeparovića sasvim razvidno kako je legitimno da Vlada u ovom trenutku prikupljanja potpisa ima informativnu kampanju i upozorava na posljedice do kojih bi doveli sindikalni prijedlozi i da ne mogu nikako drukčije financirati nego iz javnih sredstava. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene