Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Usred bitke s talibanima stane vozilo. Takve probleme imaju hrvatski vojnici u Afganistanu, koji vozila LMV, zbog prevelikog broja uređaja instaliranih u samo vozilo, povremeno ne mogu pokrenuti.


Talibani su napali u Mazar-e Sharifi pripadnike afganistanskih vojnika, koje su obučavali hrvatski kolege, a za vrijeme napada vozač nije mogao pokrenuti vozilo. Nakon uzvrata napada, hrvatski vojnici su ipak spasili vozilo, popravili ga i izvukli na sigurno, piše Jutarnji list.

Vezani članci Vuk napao psa Uznemirujuća snimka ledi krv u žilama: Vuk napao psa pred kućom, ubio ga i otkinuo s lanca Park Maksimir, ilustracija U Maksimiru zapalili muškarca zbog njegove seksualne orijentacije? ''Izgledam kao nakaza''

Probleme s vozilima potvrdio je i glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić, koji tvrdi da je problem u preslabom alternatoru na vozilu koji ne može strujom opskrbljivati sve uređaje instalirane na vozilo. Osim radiostanica, ugrađeni su i sustavi veza, te klima uređaji.

Pošto se problem pojavio više puta, ministar obrane Branko Vukelić je naredio hitno rješavanje problema. Hrvatska vojska u Afganistanu ima devet LMV-a, a pošto su sami te dodatne uređaje nadogradili, troškove ugradnje jačih alternatora će snositi MORH, a ne proizvođač. Upitno je i tko je donio odluku o ugradnji dodatnih uređaja te na taj način ugrozio živote vojnika u Afganistanu.