Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preslabi alternator

Usred talibanskog napada pokvarilo se vozilo HV-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred bitke s talibanima stane vozilo. Takve probleme imaju hrvatski vojnici u Afganistanu, koji vozila LMV, zbog prevelikog broja uređaja instaliranih u samo vozilo, povremeno ne mogu pokrenuti.

Talibani su napali u Mazar-e Sharifi pripadnike afganistanskih vojnika, koje su obučavali hrvatski kolege, a za vrijeme napada vozač nije mogao pokrenuti vozilo. Nakon uzvrata napada, hrvatski vojnici su ipak spasili vozilo, popravili ga i izvukli na sigurno, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Probleme s vozilima potvrdio je i glasnogovornik MORH-a Goran Grošinić, koji tvrdi da je problem u preslabom alternatoru na vozilu koji ne može strujom opskrbljivati sve uređaje instalirane na vozilo. Osim radiostanica, ugrađeni su i sustavi veza, te klima uređaji.

Pošto se problem pojavio više puta, ministar obrane Branko Vukelić je naredio hitno rješavanje problema. Hrvatska vojska u Afganistanu ima devet LMV-a, a pošto su sami te dodatne uređaje nadogradili, troškove ugradnje jačih alternatora će snositi MORH, a ne proizvođač. Upitno je i tko je donio odluku o ugradnji dodatnih uređaja te na taj način ugrozio živote vojnika u Afganistanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene