Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šibenski HGSS-ovci u ponedeljak su uspješno okončali potragu za starijim muškarcem koji je nestao u Kninu. Pronašli su ga živog i zdravog uz cestu Knin-Drniš.


Pripadnici šibenske Gorske službe spašavanja u ponedjeljak navečer na cesti od Knina prema Drnišu, u mjestu Kosovo pronašli su starijeg muškarca, čiji je nestanak prijavljen u Kninu. Kako su izvijestili, bio je u dobrom zdravstvenom stanju i nije mu trebala medicinska pomoć.

HGSS - akcija spašavanja - 2 VIDEO HGSS spasio dvoje planinara u Paklenici, otkrili i mali detalj: "Čizma glavu čuva, rukavice prste, a powertape gojze"

Dojavu o nestalom muškarcu u Kninu zaprimili su u ponedjeljak od Centra 112, nakon čega su angažirani svi raspoloživi članovi šibenskoga HGSS-a.

Potražni pas FOTO Upoznajte nove najslađe članove HGSS-a: "Nakon nebrojenih treninga, uloženog vremena i truda..."

"U daljnjoj komunikaciji s policijom dolazi se do novih saznanja, a signal mobitela nestalog locira se na na nepristupačnom području rubnog dijela grada Knina.

U 18 sati članovi ispostave Knin započinju potragu, a priključuju im se i kolege iz Drniša i Šibenika. Ukupno na teren izlazi 20 spašavatelja s četiri vozila, jedan potražni tim (spašavatelj i pas) i spašavatelj s bespilotnom letjelicom.

Glavnina potrage je usmjerena u blizinu mjesta lokacije mobitela. Oko 20:30 član koji u potragu dolazi iz Drniša obavještava kolege da je uz cestu Drniš-Knin na predjelu Kosovo primijetio mušku osobu kako hoda u pravcu Drniša. Zaustavio i u komunikaciji saznao da je to čovjek kojeg tražimo, da nije ozlijeđen i da mu ne treba nikakva medicinska pomoć. Sjeda ga u automobil te dovozi u Knin i predaje policiji.

Spašavatelji su potom u prostoru HGSS stanice Šibenik u Kninu spremili opremu i izvršili analizu akcije čime ova potraga uspješno završena", opisali su detaljno potragu za muškarecm na web stranici HGSS-a.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju