Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 kandidata na listi

Uspješni međimurski župan Matija Posavec nositelj liste HNS-a za EU izbore

Kandidati HNS-a za EU izbore (Foto: HNS)
Kandidati HNS-a za EU izbore (Foto: HNS) Foto: hns
Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati je donijela odluku da na predstojeće izbore za Europski parlament izlazi samostalno, a nositelj liste bit će međimurski župan Matija Posavec.

Nositelj liste za EU izbore Matija Posavec istaknuo je da na njegovoj listi neće biti sadašnje stranačko vodstvo, već će predvoditi listu ljudi koji su se dokazali u svojim sredinama kao mladi i vrlo sposobni, neopterećeni bilo kakvim okovima sadašnjih ili prošlih politika i bez mrlja u dosadašnjim karijerama.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Nikola Grmoja Iz minute u minutu Nakon odgovora DP-a na poziv u koaliciju oglasio se i Grmoja: "Pokažite da niste ispostava HDZ-a"

"Jedan od mojih ključnih ciljeva u predstojećoj kampanji jest unošenje novih sadržaja. Prava vrijednost, rejting i snaga svake političke stranke pa i pojedinaca unutar nje najbolje se dokazuje samostalnim nastupom na izborima. Stoga želim pošteno, iskreno i otvoreno izaći pred birače na predstojeće izbore za Europski parlament i staviti svoje ime, svoj dosadašnji rad, rezultate, ali i viziju bolje Hrvatske i bolje Europe na ocjenu našim biračima“, rekao je Posavec.

12 kandidata na listi 

"Donijeli smo i konačnu odluku o definiranju liste za Europski parlament koji će biti održan 26. svibnja. Na listi će biti 12 imena koja su predložena i usvojena na svim stranačkim tijelima. Idemo samostalno, sa ljudima koji čak nisu članovi stranke, dakle sukladno dosadašnjim najavama. Osobno ću nositi listu, bit ću prvi na listi, a na njoj će biti i doktor Tome Antičić, čovjek koji je doktorirao na jednom od top 10 svjetskih sveučilišta i bivši ravnatelj Instituta Ruđer Bošković. Na listi će biti i Ivana Nikolić Popović, predstavnica klastera kreativnih industrija, jednog velikog potencijala za Hrvatsku na koji je vezan više od 120 tisuća ljudi. Obuhvatit ćemo cijelu Hrvatsku, ljude koji su se dokazali u svojim lokalnim sredinama, koji imaju rezultate iza sebe i upravo te ljude želim predstaviti kao izbor građanima da mogu birati između jedne proaktivne, pristojne politike Hrvatske za budućnost", izjavio je Posavec nakon predstavljanja liste HNS-a za EU parlament. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene