Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvija softwaree

Uspješna žena u 'muškom' svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamolbe za zapošljavanje i životopise dobiva iz cijelog svijeta. S obzirom na to da je IT tehnologija muški svijet, okružena je muškarcima koji je cijene i kažu da je sjajna i nimalo stroga šefica. Ona je primjer Bolje Hrvatske.

Više od 246.000 prijeđenih kilometara u 85 letova. Tako izgleda život 32-godišnje uspješne menadžerice koja se bavi razvijanjem softwarea za tvrtke po cijelom svijetu. Osim tvrtke u Hrvatskoj, nedavno je zbog potreba posla osnovala i tvrtku u Kanadi.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

'Tamo je ipak trebalo doći i reći - Evo nas, mi nešto možemo - i preživjeti taj prvi ciklus upoznavanja i klijenata i tržišta', kaže Ivana Drčec.

Kad je počinjala s poslom nije ni sanjala da će jedan dan imati tvrtku 'preko bare'.

'Malo je bilo napeto, jer ja nisam imala ni životno ni poslovno iskustvo', kaže Ivana.

'Tada smo radili kod nje doma u sobi i onda smo dobili priliku tu raditi,. Preselili smo se godinu dana poslije i od tad se širimo', dodao je njezin kolega Miroslav Crnogorac.

Ivana je blažena među devet muškaraca, a životopise dobiva iz cijelog svijeta. Jedan stigao čak iz Indije, a poslao ga je Sentmil Kumar Lawanya.

'Ona je rekla: 'Dobro, idemo vidjeti što možemo napraviti'. Dogovorili smo dva zajednička projekta i to ide jako dobro, pa nastavljamo zajedno dalje', kazao je Indijac.

'On u biti komunicira prema vanjskim tržištima zato jer je njemu to okruženje poznatije', kaže Ivana.

A u Tehnološkom parku u Zagrebu, gdje je smještena njezina, ali i tvrtke drugih domaćih genijalaca, okruženje za Ivanu je itekako poticajno.

'Oni se bore na svjetskom tržištu, a mi smo tu da im omogućimo i olakšamo taj put, jer oni rade jedan fantastičan posao', kazao je direktor razvojne agencije Marijan Ožanić.

'Naravno da nam je cilj pokrenuti i ono tamo tržište. Što se mene osobno tiče, ja bih rado da stvari i tamo uspiju', kaže Ivana.

U svemu što radi jako joj je važna potpora roditelja. 'Roditelji su me naravno, oduvijek podupirali. Bez njihovog ulaganja ne bi bilo ničega', priznaje menadžerica. 

Kao ni bez njezine volje i upornosti - bez obzira na izazove s kojima se svakodnevno susreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene