Potraga za nestalom osoboma kod Osijeka - 3
Potraga za nestalom osoboma kod Osijeka - 3

U utorak u 21:30 h na dežurni telefon HGSS Stanice Osijek stigla je dojava o nestanku starije muške osobe na području mjesta Veliškovci - Gat u blizini Belišća. Dojavu je uputila njegova žena nakon što se nestali prethodne večeri nije vratio iz ribolova.


"Nakon dojave na teren se zaputilo pet spašavatelja i potražni tim sa psom. Po dolasku na teren pristupilo se brzoj pretrazi i prikupljanju dodatnih informacija, a osim djelatnika PP Belišće i spašavatelja, potrazi su se priključili i prijatelji i poznanici nestale osobe", kažu u HGSS-u.

Vezani članci Akcija spašavanja na Sjevernom Velebitu - 2 Poziv zbog kojeg su HGSS-ovci proveli osam sati u dramatičnoj akciji: ''Partner je otklizao niz zaleđenu strmu padinu, udario u stablo, nepokretan je...'' Marko Polić, HGSS Ogulin Iz HGSS-a poslali apel planinarima: ''Oprema koju imaš, a ne znaš ju koristiti ništa ti ne vrijedi''

Pretražuju teško prohodan, nepristupačan močvarni tereni u blizini Drave, gledaju u rukavce i bare. Po kiši i vjetru, traže ga i psi, policija i bespilotna letjelica.

Nestali muškarac pronađen je u srijedu, u popodnevnim satima.

"Unesrećeni se u tom trenutku nalazio na iznimno opasnom terenu u vodi uz strmu obalu rijeke Drave bez mogućnosti samostalnog izlaska te mu je pružena potrebna pomoć", objašnjavaju u HGSS-u.

Jutarnji list piše kako se zadnjim snagama držao za granu.

U potrazi je sudjelovalo 15 spašavatelja HGSS Stanice Osijek, pripadnici interventne postrojbe MUP-a RH, djelatnici PP Belišće, poznanici i prijatelji nestale osobe.