Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Patrik Macek/Pixsell

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku u kojoj je istaknuo solidarnost s najpotrebitijima u našem društvu, kao i sa svima koji su u uvjetima rata i agresije na Ukrajinu suočeni s ugrozom vlastitog života i slobode kao temeljnih ljudskih vrijednosti.


"U svjetlu najvećeg kršćanskog blagdana, svima želim sretan Uskrs, uz obilje zdravlja, mira, ljubavi i obiteljskog zajedništva. Posebno smo u mislima i solidarni s najpotrebitijima u našem društvu, kao i sa svima koji su u uvjetima rata i agresije na Ukrajinu suočeni s ugrozom vlastitog života i slobode kao temeljnih ljudskih vrijednosti", stoji u čestitki premijera Plenkovića vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

Snaga Kristova uskrsnuća podaruje nam vjeru i nadu za svladavanje svih teškoća i izazova s kojima se suočavamo, kao i izgradnju boljeg međusobnog razumijevanja i uvažavanja u našem društvu, dodao je premijer te naglasio da smo osobito pozvani brinuti se o budućnosti i opstanku hrvatskog naroda, za koji je ključan preduvjet demografska revitalizacija zemlje.

Ilustracija Radno vrijeme trgovina za Uskrs: Pogledajte kad možete u kupovinu tijekom blagdana

Predsjednik Zoran Milanović Zoran Milanović čestitao Uskrs građanima: "To je za vjernike i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama"

"Neka vam domovi budu ispunjeni mirom i blaženstvom", poručio je Plenković te uime Vlade i osobno svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju