Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pisanice, šunka i jaja

Uskrs proslavljen i u haškom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskrsni specijaliteti, blagoslov i misa tradicija su koju njeguju i hrvatski generali u Haagu

Generala Markača tijekom velikog tjedna posjećivala je supruga, a general Ante Gotovina danas se telefonom čuo i s prijateljima. Proslavama blagdana svih vjeroispovijesti u haaškom pritvoru prisustvuje većina zatvorenika. Uz ostale, generali Gotovina i Markač upravo su tako proveli Uskrs. Nakon svete mise, uslijedilo je okupljanje u zajedničkoj prostoriji i proslava uz blagdanske delicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema dana Hoće li presuda generalima usporiti dovršetak pregovora s Europskom unijom? Slika nije dostupna Lifranje transkripata u Haag Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske!

'Opće je prihvaćen običaj da svi sve slave. Tamo su ljudi došli sa različitih strana. Svi oni zapravo dijele istu sudbinu, i oni su svi jedan na drugoga upućeni', kaže Goran Mikuličić, odvjetnik Mladena Markača.

>> Split: Prihvaćeno da Gotovina dobije trg ili ulicu

A misu je predvodio župnik fra Ivica koji u Haag dolazi dvaput na mjesec. I sam je nedavno rekao kako je za generale, molitva od posebnog značaja. 'Znam često reći da oni mene u molitvama više tješe, molitva je ta koja im daje nadu i mir', ispričao je fra Ivica. 

Generalima, ali i ostalim zatvorenicima, uz uskrsne pisanice dostupni su bili i brojni regionalni specijaliteti. Na blagdanskom stolu navodno ničega nije manjkalo. Generalu Markaču u posjet je stigla supruga.

'Supruga je tjedan provela u Haagu tako da je imala priliku sa njim se svaki dan sastajat'. dodao jer odvjetnik Mikuličić. Je li i tko posjetio Antu Gotovinu, njegovi odvjetnici ne otkrivaju. No doznajemo da je telefonom razgovarao s prijateljem. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene