Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalba na curenje informacija

'USKOK želi partnerski odnos s medijima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'USKOK želi partnerski odnos s medijima, a u granicama svojih mogućnosti informacije dajemo na uvid', rekla je zamjenica ravnatelja USKOK-a Nataša Đurović.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Đurović je to rekla u sklopu drugog dana skupa 'Hrvatski mediji u borbi protiv korupcije' koji je u hotelu "Westin" okupio predstavnike medija i pravosuđa.

>> Barišić: Ne znam tko je medijima dostavio zapisnike

Zamjenica ravnatelja prirodnim drži interes javnosti za korupcijske predmete, no istaknula je da nekih pravnih ograničenja ipak mora biti.

'Nije tajna da se provodi istraga, no sadržaj dokaznih radnji i iskaza pojedinih svjedoka ili okrivljenika jesu tajni', ustvrdila je, dodajući kako je zakonodavac propisao tu odredbu zbog zaštite probitaka kaznenog postupka te u interesu uspješnog provođenja istrage.

Kazala je da su u USKOK-u, međutim, nerijetko suočeni s objavljivanjem tajnih podataka. Đurović je rekla kako USKOK-u preostaje opovrgnuti dijelove koji nisu autentični, no u onim dijelovima gdje su objavljeni autentični podaci, dodala je, zatražili su nekoliko puta kriminalističku istragu kako bi se utvrdilo tko je odao službenu tajnu s obzirom na to da Kazneni zakon propisuje da onaj tko oda tajne podatke čini kazneno djelo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene