Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna nabavka

USKOK zatražio krim obradu zbog MORH-ovih kamiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je potvrdio danas da je od policije zatražio kriminalističku obradu zbog sporne nabavke kamiona u MORH-u, za vrijeme dok ga je vodio bivši ministar obrane Berislav Rončević, sadašnji saborski zastupnik.

USKOK je zbog nabavke kamiona u MORH-u pribavio dokumentaciju temeljem koje je od policije zatražio kriminalističku obradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Neslužbeno se doznaje da bi policija temeljem zahtjeva USKOK-a trebala obaviti obavijesni razgovor s bivšim ministrom obrane Berislavom Rončevićem, njegovim tadašnjim suradnicima, članovima komisije za nabavku vozila i dobavljačima.

Ovisno o rezulatima kriminalističke obrade USKOK će odlučiti o daljnjem postupanju.

Mediji su već duže vrijeme pisali da je nabavka vojnih kamiona u MORH-u sporna, navodeći kako je MORH početkom 2004. raspisao natječaj za nabavku 76 kamiona i odobrio 35,8 milijuna kuna. No, zbog nedostatka novca MORH je poništio natječaj i izravnom pogodbom kupio 39 kamiona koje je platio 34,4 milijuna kuna.

Po pisanju medija USKOK je otvorio istragu o slučaju nabavke vojnih kamiona, ali ju je provodio bez policije, jer je Rončević bio i ministar unutarnjih poslova. No, napominju da se zahtjev USKOK-a za uključenjem policije slučajno poklopio sa smjenom Rončevića s dužnosti ministra unutarnjih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene