Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prokazala ga snimka

USKOK pokrenuo istragu protiv bivšeg direktora HEP-a, prijeti mu i do pet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Martineka se sumnjiči za kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to na način da je od člana komisije za zapošljavanje u Hrvatskoj elektroprivredi tražio da umjesto hrvatskog branitelja zaposli njegovog kandidata.

USKOK je pokrenuo istragu protiv bivšeg direktora HEP-a Ivice Martineka zbog nezakonitog zapošljavanja u Hrvatskoj elektroprivredi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Ivicu Martineka se sumnjiči za kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to na način da je od člana komisije za zapošljavanje u Hrvatskoj elektroprivredi tražio da umjesto hrvatskog branitelja zaposli njegovog kandidata.

Nakon što ga je komisija za zapošljavanje u HEP-u odbila, ponovo je pozvao jednoga od članova komisije i kao dodatni argument iznio podatak da se radi o nećaku predsjednika uprave što se pokazalo kao neistina.

Martinek je dao ostavku na svoju funkciju čim je početkom prosinca snimka izašla u javnost, a istoga je dana glavi državni odvjetnik Dinko Cvitan potvrdio kako će USKOK odmah reagirati i pokrenuti istragu.

Zakon tretira ovo djelo kaznom od jedne do pet godina zatvora, a treba reći i da se to kazneno djelo tretira već u samom pokušaju. Drugim riječima, čim netko započinje proces posredovanja, već čini kazneno djelo bez obzira na ishod.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene