Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Martineka se sumnjiči za kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to na način da je od člana komisije za zapošljavanje u Hrvatskoj elektroprivredi tražio da umjesto hrvatskog branitelja zaposli njegovog kandidata.


USKOK je pokrenuo istragu protiv bivšeg direktora HEP-a Ivice Martineka zbog nezakonitog zapošljavanja u Hrvatskoj elektroprivredi.

Vezani članci Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze" Slika nije dostupna Vrdoljak: Jukić nema veze s HNS-om

Ivicu Martineka se sumnjiči za kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to na način da je od člana komisije za zapošljavanje u Hrvatskoj elektroprivredi tražio da umjesto hrvatskog branitelja zaposli njegovog kandidata.

Nakon što ga je komisija za zapošljavanje u HEP-u odbila, ponovo je pozvao jednoga od članova komisije i kao dodatni argument iznio podatak da se radi o nećaku predsjednika uprave što se pokazalo kao neistina.

Martinek je dao ostavku na svoju funkciju čim je početkom prosinca snimka izašla u javnost, a istoga je dana glavi državni odvjetnik Dinko Cvitan potvrdio kako će USKOK odmah reagirati i pokrenuti istragu.

Zakon tretira ovo djelo kaznom od jedne do pet godina zatvora, a treba reći i da se to kazneno djelo tretira već u samom pokušaju. Drugim riječima, čim netko započinje proces posredovanja, već čini kazneno djelo bez obzira na ishod.