Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele otići po iskaz

USKOK ide u Salzburg ispitati Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK bi već do kraja tjedna mogao u austrijskom pritvoru ispitati bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera. Hrvatski istražitelji već pakiraju kofere za Salzburg.

Sanaderovo 'Ne osjećam se krivim!' na zahtjevu za izručenjem USKOK ne smatra iznošenjem obrane. Odvjetničkom timu bivšeg premijera poslana je odbijenica za uvid u spis predmeta dok se ne ispita Sanadera. Oni u pomoć zovu, ni manje ni više nego, Jadranku Kosor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

>> Pritužba M. Sanader 'primljena na znanje'

'Dobro je da se premijerka zalaže za borbu protiv korupcije međutim bilo bi dobro da se premijerka zalaže i za poštivanje zakona u drugima segmentima. A ovo je svakako jedna od bitnih stvari jer činjenica je da se svakodnevno krši zakon i čine kaznena djela samim tim da ti zapisnici izlaze van', rekao nam je Sanaderov odvjetnik Goran Suić.

Na uvid u spis odvjetnici ipak neće čekati dugo. Uskok je od Austrijanaca zatražio međunarodnu pravnu pomoć. Domaće ministarstvo pravosuđa o tome je obavijestilo austrijsko. Ako se odobri, domaći istražitelji dobit će priliku u Salzburgu saslušati bivšeg premijera. 'Smatramo da bi iskaz koji je dao gore isti takav iskaz dao pred USKOK-om ovdje', ističe Suić.

Ne očekuju se problemi sa zahtjevom

Problemi sa zahtjevom se ne očekuju, pa nije isključeno da USKOK Sanadera ispita već do kraja tjedna. Zaseban razgovor planira i austrijsko tužiteljstvo. Planira se drugo po redu ispitivanje u slučaju pranja novca. Najavljeno je da bi se to ispitivanje trebalo održati 3. veljače.

O Sanaderima, tj. o tvrdnjama Mirjane Sanader da im je kršeno pravo na privatnost raspravljao je i saborski Odbor za medije. Oporba i vladajući nisu bili složni. Tako prijedlog pučkog pravobranitelja o formiranju tijela koje će pratiti profesionalne novinarske standarde, za sada nije prošao. Za sada je jedino sigurno da je došlo vrijeme kada će Sanader morati odgovoriti na optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene