Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Druga cijev tunela Javorova kosa, kod Ravne Gore, koja je probijena prije dva tjedna, urušila se jučer, no nitko od radnika nije stradao, a sada se radi na tehničkom rješenju sanacije tunela, potvrdio je jutros direktor sektora građenja autoceste Rijeka-Zagreb Boris Huzjan.


Tunel, dugačak 1490 metara, urušio se na oko 300-tom metru iz smjera Zagreba prema Rijeci, a radove na tom dijelu tunela izvodi splitska tvrtka Konstruktor.

Vezani članci Orkanska bura paralizirala priobalje (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Zbog orkanskih udara vjetra zatvorena dionica A1 Posedarje - Sv. Rok Slika nije dostupna Vozača na autocesti A1 opljačkali lažni policajci

Urušilo se oko 400 prostornih metara zemlje, a pretpostavlja se da su urušavanje prouzročili vremenski uvjeti - snijeg i kiša te konfiguracija terena.

Direktor Huzjan naglasio je kako se takva urušavanja na zahtjevnom terenu znaju događati te da urušavanje i sanacija neće utjecati na rok završetka druge cijevi tunela Javorova kosa. 

>> Na autocesti Rijeka-Zagreb urušila se oplata tunela

Tunel Javorova kosa, čiji je proboj počeo u kolovozu 2006., nalazi se na dionici autoceste Rijeka-Zagreb od Kupjaka do Stare Sušice, koja je, zajedno s tim tunelom, dugačka 7,59 kilometara, a bit će u prometu, u punom profilu autoceste, do kraja 2008. godine.