Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Urbi et Orbi

'Krist treba pomoć da učvrsti pobjedu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. u nedjelju je u uskrsnoj poruci Urbi et Orbi na vatikanskome Trgu sv. Petra pozvao na mir na Bliskome istoku i u Africi.

Poslao je i pozdrave preživjelima nakon razorna potresa što je nedavno pogodio središnju Italiju i poručio svima koji strahuju od budućnosti da ne gube nadu, ma što bilo. 'U vrijeme svjetske nestašice hrane, financijskih problema, starih i novih oblika siromaštva...Presudno je ponovno otkriti temelj za nadu', rekao je Papa.

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin Slika nije dostupna Urbi et Orbi Papa: Uskrs donosi poruku oprosta, dobrote i istine

>> 'Želi se stvoriti naraštaj tužnih ljudi'

Papa se spotaknuo pa mu pohitali u pomoć

Agencije su prenijele kako se Papa spotaknuo dok se pripremao održati uskrsni govor iz središnje lože bazilike Sv. Petra. Pomoćnici su mu pohitali u pomoć, ali Papa je i sam nastavio. Neposredno prije toga, na trgu je završio uskrsnu misu. Benedikt XVI. govorio je o tome što Isusovo uskrsnuće znači. 'Iako je Krist uskrsnućem uništio korijen zla, on i dalje želi pomoć muškaraca i žena uvijek i svuda, koji će mu pomoći da učvrsti svoju pobjedu njegovim oružjem', rekao je. To je oružje 'pravda, istina, milosrđe, oprost i ljubav', rekao je Papa tisućama hodočasnika okupljenima na rimskome trgu.

Urbi et Orbi: Čestitka i na hrvatskom

U uskrsnoj poruci Gradu Rimu i cijelomu svijetu (Urbi et Orbi) Papa je još rekao kako će poruku pomirbe ponijeti i na putovanje u Svetu zemlju koju će, prvi put kao Papa, posjetiti od 8. do 15. svibnja. Papa je nakon uskrsne poruke udijelio apostolski blagoslov svima i čestitao Uskrs na 63 jezika, među kojima i na hrvatskome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene