Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je u uskrsnoj poruci Urbi et Orbi na vatikanskome Trgu sv. Petra pozvao na mir na Bliskome istoku i u Africi.


Poslao je i pozdrave preživjelima nakon razorna potresa što je nedavno pogodio središnju Italiju i poručio svima koji strahuju od budućnosti da ne gube nadu, ma što bilo. 'U vrijeme svjetske nestašice hrane, financijskih problema, starih i novih oblika siromaštva...Presudno je ponovno otkriti temelj za nadu', rekao je Papa.

Vezani članci Razjarna krava Namjerio se na krivu kravu pa gorko požalio, morao je bježati glavom bez obzira Slika nije dostupna Papa: Uskrs donosi poruku oprosta, dobrote i istine

>> 'Želi se stvoriti naraštaj tužnih ljudi'

Papa se spotaknuo pa mu pohitali u pomoć

Agencije su prenijele kako se Papa spotaknuo dok se pripremao održati uskrsni govor iz središnje lože bazilike Sv. Petra. Pomoćnici su mu pohitali u pomoć, ali Papa je i sam nastavio. Neposredno prije toga, na trgu je završio uskrsnu misu. Benedikt XVI. govorio je o tome što Isusovo uskrsnuće znači. 'Iako je Krist uskrsnućem uništio korijen zla, on i dalje želi pomoć muškaraca i žena uvijek i svuda, koji će mu pomoći da učvrsti svoju pobjedu njegovim oružjem', rekao je. To je oružje 'pravda, istina, milosrđe, oprost i ljubav', rekao je Papa tisućama hodočasnika okupljenima na rimskome trgu.

Urbi et Orbi: Čestitka i na hrvatskom

U uskrsnoj poruci Gradu Rimu i cijelomu svijetu (Urbi et Orbi) Papa je još rekao kako će poruku pomirbe ponijeti i na putovanje u Svetu zemlju koju će, prvi put kao Papa, posjetiti od 8. do 15. svibnja. Papa je nakon uskrsne poruke udijelio apostolski blagoslov svima i čestitao Uskrs na 63 jezika, među kojima i na hrvatskome.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju