Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uprava Hotela Haludovo Malinska obustavit će i povući otkaze ugovora o radu, sa sindikatima dogovoriti i radnicima ponuditi prihvatljivu otpremninu, dok oni koji odluče ostati u toj tvrtci neće dobiti otkaz, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade Damira Polančeca s predsjednikom Nadzornog odbora i vlasnikom najvećeg paketa dionica Hotela Haludovo Ara Abramjanom.


Sastanak o Hotelima Haludovo Malinska d.d. održan je jučer u zgradi Vlade, a o zaključcima je danas priopćenjem izvijestio Vladin Ured za odnose s javnošću.

Vezani članci Hrvoje Krešić Hoće li trojac iz Uprave Ine ostati bez otpremnina? "Razrješenje ne znači da oni neće zatražiti zadovoljštinu na sudu" Ilustracija - 1 Koja su vaša prava ako dajete otkaz i kolika je otpremnina? Provjerili smo na što treba obratiti pozornost

Na sastanku je zaključeno da će Uprava društva Hoteli Haludovo Malinska d.d. obustaviti i povući otkaze ugovora o radu, da će u roku od tri tjedna Vladin Ured za socijalno partnerstvo, sindikat i Uprava Hotela Haludovo dogovoriti prihvatljivu visinu otpremnine za radnike, te da će nakon toga svim radnicima biti ponuđena dogovorena otpremnina, a oni koji se odluče ostati u Društvu neće dobiti otkaz ugovora o radu, navodi se u priopćenju.

Ističe se da je Uprava Hotela Haludovo zadužena i da uputi zahtjev za ugovor o pravu građenja i zahtjev za koncesiju na pomorskom dobru u Vladinu proceduru.

Nakon toga će se Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Hrvatski fond za privatizaciju aktivnije uključiti u donošenje istih, a sve pod koordinacijom potpredsjednika Vlade Damira Polančeca.

Također, zadužuje se Uprava Hotela Haludovo da, u što kraćem roku, krene s izradom projekta i procesom ishođenja lokacijske dozvole i građevinske dozvole, navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju