Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 5. dan štrajka: 5,2 mil. kn!

Lufthansa suspendirala oznake za zajedničke letove s Croatia Airlinesom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk kabinskog osoblja i prometnih pilota traje i dalje. Uprava poziva na što skoriji prekid štrajka zbog velikih financijskih gubitaka.

Croatia Airlines poslala je danas priopćenje za javnost u kojem stoji kako smatraju da sindikati nisu voljni obustaviti štrajk u svrhu nastavka pregovora i normalizacije poslovanja CA, te da nisu spremni učiniti nužne ustupke i barem djelomično odstupiti od svojih zahtjeva.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Slika nije dostupna Sutra avioni lete redovito Štrajk u Croatia Airlinesu je GOTOV!

Uprava CA tvrdi kako ne može pristati na trenutne zahtjeve sindikata jer bi tako pristao na dugoročne i značajne gubitke, koji bi mogli ozbiljno ugroziti proces restrukturiranja, odnosno opstojnost kompanije.

Uprava je spremna, stoji u priopćenju, u bilo kojem trenutku nastaviti razgovore s predstavnicima HSPP-a i SKOZ-a, ako dva sindikata pokažu spremnost za prekid industrijske akcije i tako omoguće normalizaciju prometa i poslovnih procesa.

To je, prije svega, u interesu putnika i zaposlenika Croatia Airlinesa, kao i vlasnika kompanije čije je interese Uprava obvezna štititi. Također, u interesu je kompanije da se štrajk što prije završi zbog značajnih financijskih šteta koje uzrokuje, a one će, nakon petog dana štrajka, biti veće oko 5,200.000 kuna, stoji u priopćenju CA.

S obzirom na to da je ugovorima o poslovnoj suradnji u prijevozu putnika između Croatia Airlinesa i članica Star Alliancea određeno da se letovi pod zajedničkim oznakama obavljaju zrakoplovima Croatia Airlinesa, odnosno zrakoplovima članica Star Alliancea, hrvatski nacionalni avioprijevoznik prihvatio je prijedlog Lufthanse, Austrian Airlinesa i SAS-a o privremenoj suspenziji objavljivanja zajedničkih oznaka na code share letovima, koji su planirani do 21. svibnja 2013.

Tijekom industrijske akcije sindikata SKOZ i HSPP kompanija nije u mogućnosti ispuniti navedene odredbe u cijelosti, jer se dio letova mora obavljati zrakoplovima drugih kompanija kako bi se u putnicima omogućio dolazak do planiranih odredišta u najkraćemu mogućem razdoblju. Ovo je još jedna u nizu negativnih posljedica štrajka pilota i kabinskog osoblja, kojom se Croatia Airlinesu uzrokuju značajna financijska šteta, ali i šteta ugledu kompanije, stpji u prioćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene