Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša, snijeg, olujno jugo

Cijela Hrvatska 'u žutom': Upozorenje Meteoalarma na potencijalno opasno vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dani pred nama bit će obilježeni kipom, snijegom i olujnim vjetrom.

Pred nama je promjenjiv do pretežno oblačan ponedjeljak, povremeno s kišom, a na Jadranu mjestimice i pljuskovima s grmljavinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme Za cijelu Hrvatsku upaljen meteoalarm! Moguća obilna kiša, snažan vjetar već stvara probleme Ilustracija pljuskovi i grmljavina Stigla promjena vremena: DHMZ upalio meteoalarm za veći dio zemlje

U Lici i Dalmaciji očekuje se obilnija kiša, a krajem dana u Gorskom kotaru povremeno može biti i snijega.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U Dalmaciji će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, a na sjevernom Jadranu sjeverozapadnjak i bura.

Temperatura će se kretati od 6 do 11, na Jadranu između 12 i 16 °C.

I u utorak unutrašnjost očekuje oblačno i kišovito vrijeme, mjestimice s obilnijim oborinama. U Gorskome kotaru i većem dijelu Like padat će snjieg, kojeg potkraj dana može biti i u sjeverozapadnim predjelima.

Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu, gdje će puhati jaka i olujna bura, dok se u Dalmaciji očekuje i dalje vrlo jako, mjestimice olujno jugo, što su nam potvrdili u DHMZ-u.

Temperatura zraka kretat će se uglavnom od 4 do 8 stupnjeva, u gorju niža, a na Jadranu od 9 na sjevernom dijelu do 17 °C na krajnjem jugu.

Za gotovo cijelu Hrvatsku za ponedjeljak je izdano žuto upozorenje Meteolarma koje označava potencijalno opasno vrijeme, dok je za srijedu cijela zemlja 'u žutom'.

Potencijalno opasno vrijeme znači da vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali potrebno je biti na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Valovi do 4 metra

Upozorenje stiže iz iz Pomorskog meteorološkog centra Split.

'Na južnom i srednjem Jadranu mjestimični udari juga i južnog vjetra 35-50 čvorova, prolazno će oslabjeti osim na krajnjem jugu. Potkraj dana na sjevernom Jadranu udari bure 35-45, noću u Velebitskom kanalu do 60 čvorova. Na južnom Jadranu more 5. Mjestimice nevere', izvijestili su. Po Douglasovoj skali stanje mora 5 znači jače valovito more i valove visine od 2 i pol do 4 metra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene