Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na premijerkine političke poruke sa sajma sira, iz Dalmacije je s branja maslina odgovorio šef oporbe Zoran Milanović.


Najavljenu Vladinu rekonstrukciju smatra promašenim potezom. Ministara 16, a gotovo svaki je bar u jednoj aferi, no tko odlazi? Ministar zdravstva Darko Milinović čas odlazi, čas ne. Kaže, nikad nije rekao da odlazi, kao da o tome nije niti razgovarao s premijerkom Kosor.

Vezani članci Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju: Počinje odbrojavanje do prvog odlaska? Darko Horvat Horvat otkrio hoće li se nastaviti subvencije stambenih kredita: ''Meni dosad nitko nije prijetio...''

>> 'Okupljat ću ljude koji će se boriti protiv korupcije'

Plaši li na ovaj način premijerka svoje ministre ili ih samo upozorava da se trgnu? Sličan scenarij već smo doživjeli prije dva mjeseca, kada je tresući burzu, ministrima poslala poruku iz New Yorka. tada je govorila: 'Bit će novih ljudi bit će novih onih koji žele pomoći i mogu dati nove impulse'.

Oporba rekonstrukciju naziva promašenim potezom

Tako i ovih dana svi trepere nakon njezinog upozorenja. Ministar Božidar Kalmeta, ipak, samouvjereno je jučer rekao kako on smatra da dobro radi svoj posao, što prepoznaju i građani. Čobanković, s druge strane kaže kako 'nitko nije siguran'. Ministar gospodarstva o čijem resoru ovisi oporavak zemlje je bez konkretnih odgovora.

Oporba s druge strane poručuje kako nije vrijeme za rekonstrukciju, jer to se ne radi godinu dana prije izbora. Posljednja rekonstrukcija bila je kad je otišao Ivo Sanader. U Vladi više nema ni potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič, a s funkcije je nedavno razriješena i Bianca Matković. Ministrica bez portfelja, pa državna tajnica, uskoro će u Sabor.

Ima li premijerka povjerenja u svoje ministre? Po danas poslanoj poruci kako će tražiti nove ljude koji će se boriti protiv korupcije, moglo bi otići njih više. Tko točno, znat će se kad osvane nova fotografija Vlade.