Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija Vlade

Upozorava li premijerka ministre da se trgnu, ili će biti smjena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na premijerkine političke poruke sa sajma sira, iz Dalmacije je s branja maslina odgovorio šef oporbe Zoran Milanović.

Najavljenu Vladinu rekonstrukciju smatra promašenim potezom. Ministara 16, a gotovo svaki je bar u jednoj aferi, no tko odlazi? Ministar zdravstva Darko Milinović čas odlazi, čas ne. Kaže, nikad nije rekao da odlazi, kao da o tome nije niti razgovarao s premijerkom Kosor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) uoči sjednice Murganić doživjela nezgodu ispred Vlade: "I to je jedan od razloga zašto odlazim"

>> 'Okupljat ću ljude koji će se boriti protiv korupcije'

Plaši li na ovaj način premijerka svoje ministre ili ih samo upozorava da se trgnu? Sličan scenarij već smo doživjeli prije dva mjeseca, kada je tresući burzu, ministrima poslala poruku iz New Yorka. tada je govorila: 'Bit će novih ljudi bit će novih onih koji žele pomoći i mogu dati nove impulse'.

Oporba rekonstrukciju naziva promašenim potezom

Tako i ovih dana svi trepere nakon njezinog upozorenja. Ministar Božidar Kalmeta, ipak, samouvjereno je jučer rekao kako on smatra da dobro radi svoj posao, što prepoznaju i građani. Čobanković, s druge strane kaže kako 'nitko nije siguran'. Ministar gospodarstva o čijem resoru ovisi oporavak zemlje je bez konkretnih odgovora.

Oporba s druge strane poručuje kako nije vrijeme za rekonstrukciju, jer to se ne radi godinu dana prije izbora. Posljednja rekonstrukcija bila je kad je otišao Ivo Sanader. U Vladi više nema ni potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič, a s funkcije je nedavno razriješena i Bianca Matković. Ministrica bez portfelja, pa državna tajnica, uskoro će u Sabor.

Ima li premijerka povjerenja u svoje ministre? Po danas poslanoj poruci kako će tražiti nove ljude koji će se boriti protiv korupcije, moglo bi otići njih više. Tko točno, znat će se kad osvane nova fotografija Vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene