Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Život Sultana Kosena sve je samo ne običan. Čim proviri iz stana, oko njega se okupi masa ljudi. Svi ga slikaju i gledaju u čuđenju. Odijela radi po narudžbi, a za njegovo stopalo ne postoji broj cipela! On je Guinnessov rekorder – s 246 i pol centimetara najviši je čovjek na svijetu!


Dan s njim provela je reporterka magazina Provjereno Ana Blažević, koja mu je, iako prosječne visine, dosezala tek do lakta! Sultan joj je ispričao sve zanimljivosti koje dolaze s titulom Guinnessovog rekordera, ali i teške trenutke zbog različitosti. Kad je imao 9 godina, Sultan je bio viši od svojih roditelja, pravi div među vršnjacima koji su ga zbog visine ismijavali. Zato je njegova majka odlučila da će ga zaštititi od pogleda i ružnih riječi, te ga nije puštala iz sobe. Tako je Sultan praktički odrastao u 4 zida.

Vezani članci Provjereno: Ana Grgić, žrtva pedofilije - 2 Stravična ispovijest žene koju je svećenik godinama zlostavljao: "Počelo je već negdje s 8, 9 godina, a kad sam ušla u pubertet - postalo je puno intenzivnije" Provjereno: Mještani Belišća guše se u smradu - 8 Mještani Belišća guše se u smradu: "Strašna kiselina, kao trulež, kao crknuta životinja"

Unatoč tome, danas s 28 godina, Sultan je otvorena, simpatična i vrlo društvena osoba koja obožava putovati. 'Proputovao sam 30-35 zemalja, susreo se s raznim ljudima i kulturama i sve mi se to jako sviđalo. Sada imam 28 godina, od 2008. do danas su najljepše godine moga života' – kaže Sultan. Nakon posjeta ekipe Provjerenog poželio je posjetiti i Hrvatsku.

Sultan je do prije dvije godina rastao nekoliko centimetara na godinu, sve dok mu nije uklonjen tumor zbog kojeg mu hormon rasta nije prestao djelovati.

Kako izgleda život s dva i pol metra visine doznajte večeras u Provjerenom u 22:20.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju