Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Unije: odsukan brod "Serine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod "Serine", koji se 22. siječnja nasukao na obalu otoka Unija, danas je odsukan uz pomoć tegljača Jadranskog pomorskog servisa, izvijestila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Brod je odsukan oko 11,30 sati a akcija odsukavanja započela je jučer. Sudjelovali su, uz tegljače, predstavnici Lučke kapetanije Rijeke i riječke tvrtke "Dezinsekcija", zbog mogućeg onečišćenja mora do kojeg nije došlo.

Pročitajte i ovo Lyubov Orlova prije nestanka (Foto: AFP) Riješen misterij Pronađen brod nasukan na kalifornijsku obalu, mislilo se da je ukleti Lyubov Orlova Slika nije dostupna 'Koralle' Prevozili kukuruz prema Grčkoj: Teretni brod nasukao se na Visu

Dio posade ostao je na brodu koji će biti otegljen u Šibenik gdje će čekati da se oslobodi mjesto u doku brodogradilišta "Brodotrogir".

Većina tereta, drvna sirovina, prekrcana je s broda ranije a ostatak, soda u vrećama, razmočen je morem pa će morati biti crpkama izvučen iz broda.

Brod "Serine" dug je 82 metra. Plovio je od Rijeke do Alžira pod zastavom Sierra Leonea i u vlasništvu je brodara "Anomyo Maritime Losa". Prevozio je 335 tona tereta ukrcanog u Rijeci.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene