Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Unesrećeni Austrijanci prevezeni na liječenje u domovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijanci, teško ozlijeđeni u jučerašnjem padu zrakoplova koji se i zapalio prilikom slijetanja u bračku zračnu luku, danas su helikopterima prebačeni na daljnje liječenje u Austriju.

Nad obojicom ozlijeđenih jučer su obavljeni operativni zahvati na Odjelu plastične kirurgije splitske bolnice. Teže ozlijeđeni, 47-godišnji putnik, zadobio je opekline na 80 posto tijela i život mu je i dalje ugrožen, pa su liječnici suzdržani glede njegova oporavka.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

72-godišnji pilot nije u životnoj opasnosti. Opečeno mu je 15 posto površine tijela i dobro se oporavlja.

Policiji je izjavio da je pri slijetanju zrakoplov bio previsoko te
da je naglo počeo ponirati. Kada je vidio da neće uspjeti sletjeti, pokušao ga je ponovno podignuti i ubrzati, ali je udario u tlo.

Uzroci nesreće još nisu poznati, ali je utvrđeno da djelatnici Zračne luke na Braču nisu odgovorni za pad zrakoplova, rekao je danas nakon završetka očevida na mjestu nesreće glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Vinko Vodanović.

Motor zrakoplova i ostali prikupljeni ostatci odvezeni su na
ekspertizu u Zagreb kako bi se analizirali svi detalji koji će pomoći u utvrđivanju uzroka, kazao je Vodanović. Od kontrole leta preuzete su i vrpce na kojima je snimljena komunikacija sa 72-godišnjim pilotom.

Glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće u stalnom je kontaktu sa svojim austrijskim kolegom koji će mu dostaviti zatraženu
dokumentaciju o zrakoplovu.

Austrijski zrakoplov pao je jučer oko 12,50 sati pri slijetanju na
Brač 50-ak metara od uzletno-sletne staze te se zapalio. Riječ je o malom zrakoplovu tipa "CT-40 Ikarus".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene