Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicija

Diljem Hrvatske dočeci Nove godine na otvorenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dočeci Nove godine na otvorenom tradicionalno su organizirani u mnogim hrvatskim gradovima.

Splićani su Novu godinu dočekali na prepunoj Rivi, gdje je nazočne zabavljao pjevač Tony Cetinski i glazbene grupe Azil i Kampanel. Novu je godinu okupljenima čestitao gradonačelnik Željko Kerum. ‘Sritna vam 2010. godina, neka vam Bog dadne zdravlja i sriće’, rekao je gradonačelnik Kerum. Doček Nove godine na Rivi obilježen je i višeminutnim vatrometom. Na području splitsko-dalmatinske županije doček na otvorenom, osim na splitskoj Rivi, organiziran je u Trogiru, Omišu, Makarskoj, te Supetru na Braču i u Hvaru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika fotogalerija Spektakularni vatrometi za doček Nove godine diljem Hrvatske Slika nije dostupna Doček Nove godine: Najveće zvijezde nastupaju na trgovima

Brojni Osječani dočekali su Novu godinu pod kišobranima na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, koju su organizirali grad i Osječko-baranjska županija. Svojim sugrađanima, ali i brojnim gostima prve su čestitke uputili gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan i Vladimir Šišljagić. Nazočne će, uz raznovrsnu ponudu hrane i pića, zabavljati do ranih jutarnjih sati domaći glazbenici.

Doček Nove 2010. godine na otvorenom u Zagrebu je tradicionalno organiziran na Trgu bana Jelačića, gdje se uz glazbeni program i vatromet, unatoč kiši okupilo desetak tisuća Zagrepčana Prigodnim programom na Stradunu Dubrovčani i njihovi gosti su ispratiti staru i dočekali novu 2010. godinu. Program je počeo na Silvestrovo ujutro nastupom klape Maestral ženske klape Folklornog ansambla Linđo i studentske klape Kaše, a potom je u podne ispred gradske vijećnice uslijedila tradicionalna dubrovačka kolenda uz nastup gradske glazbe Dubrovnik, mješovitog zbora Libertas i Folklornog ansambla Linđo. Večernji dio programa počeo je u 21 sat nastupima sastava Dariva te pjevača Mila Hrnića. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić okupljenima na Stradunu u ponoć je čestitao Novu godinu. Prvog dana nove godine u 12,30 sati na Stradunu će se održati tradicionalni novogodišnji koncert pod dirigentskim vodstvom maestra Normana Widjaje. Na dubrovačkom području otvoreno je 14 hotela u kojima je oko 3000 stranih i domaćih gostiju.

Riječani su tradicionalno ispratili staru i dočekali Novu godinu na riječkom Korzu, a točno u ponoć sretnu Novu, uz šampanjac i Bečki valcer čestitao im je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Više tisuća okupljeni na kišnom Korzu zabavljali su glazbenik Momčilo Bajagić-Bajaga te popularni domaći bend One piece puzzle i splitski TBF.

Program je na središnjem zagrebačkom trgu počeo u 21 sat, a nastupili su glazbeni sastavi Adastra, Flyer i Vatra te All Stars Band pjevajući stare rock and roll hitove. Staru su godinu na Jelačićevu trgu ispratili Đani Stipaničev, Kvartet Gubec i Label bend. Posljednje sekunde stare godine sa Zagrepčanima je na glavnom gradskom trgu tradicionalno odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je u ponoć svojim sugrađanima zaželio svako dobro u 2010. godini. Zagrepčanima je nekoliko minuta iza ponoći, nakon velikog vatrometa zapjevao Boris Novković.

Nezavisni predsjednički kandidat Bandić nakon novogodišnje čestitke zaputio se u zagrebačku Opću bolnicu Sveti Duh, gdje se u prvim minutama iza ponoći rodilo dvoje djece. Središnjim zagrebačkim Trgom bana Jelačića neposredno iza ponoći prošetao je i sugrađanima čestitao Novu 2010. godinu i predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović. Potom je zajedno sa suprugom navratio u zagrebački klub Gjuro 2. Doček Nove godine u Zagreb je bio organiziran i u svim poznatijim gradskim klubovima hotelima kao i u brojnim zagrebačkim kafićima. U zagrebačkoj policiji doznaje se kako tijekom novogodišnje noći i u prvom satu nove 2010. godine, prema prvim podatcima, nije bilo incidenata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene