Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Martin Stanković, izumitelj Cedevite preminuo je u 80-toj godini.


Magistar farmacije koji je 70-tih godina izmislio napitak koji je postao jedan od najpoznatijih i najprodavanijih hrvatskih brendova otišao je u tišini, baš kako je i živio, piše Liderpress.

Vezani članci Slika nije dostupna Nikola Horvat uz Cedevitu propješačio Pacific Crest Trail Slika nije dostupna Pojačanje u novom dresu: Ivan Perišić se dokazao i kao košarkaš

'Kad predsjednik Hrvatske gospodarske komore Vidošević rekao i da Hrvatska od samostalnosti nije uspjela razviti nijedan novi svjetski brend, često spomene uspjeh Cedevite. To mi kao znanstveniku predstavlja veliko zadovoljstvo. Da sam na Zapadu izumio sličan proizvod, vjerojatno bih se okitio unosnim menadžerskim ugovorom i zasigurno bi me mudro marketinški eksploatirali. Ovako živim anonimno i od mirovine koja iznosi četiri tisuće kuna', ispričao je u svom posljednjem intervjuu Stanković.

Atlantic grupa i zaposlenici tvrtke Cedevita od starog izumitelja oprostili su se s in memoriam u dnevnim novima izrazivši zahvalnost za razvoj brenda koji je obilježio cijelu jednu epohu.