Obavijesti Video Pretražite Navigacija
7000 imena

Umirovljeni pukovnik HV-a objavio imena pripadnika vojske Republike Srpske Krajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan u svojoj knjizi 'Vojska krajine u Pounju i na Banovini - zapisi komšija', objavio je imena više od 7 tisuća pripadnika vojske Republike Srpske Krajine.

Registar je nastao od službenih i do sada neobjavljenih dokumenata Republike Srpske, nađenih nakon Oluje. Potaknut objavom Registra branitelja, Pandža je smatrao kako je važno da javnost zna tko su bili oni koji su se borili protiv hrvatskih branitelja. Kaže kako ne zna koji pripadnici vojske Krajine, spomenuti u knjizi, su abolirani odlukom predsjednika Franje Tuđmana, a koji nisu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijelaz Bajakovo Zatečen s uređajima za čitanje magnetskih zapisa s kreditnih kartica Slika nije dostupna Osvojite simpatije publike Postanite nova plesna zvijezda i osvojite zanimljivu nagradu

'Ovo je samo knjiga, knjiga istine o domovinskom ratu, ovo nije nikakav poziv na linč bilo koga, i ne vidim razloga da bi se bilo ko uzbunjivao radi ovoga', kaže pukovnik Pandža.

>> 'Registar branitelja nije trebalo objaviti'

'Registar hrvatskih branitelja na moju veliku sreću i zadovoljstvo nije pokazao niti jednu slabu točku, a time omogućavamo svim ostalima da objave sve moguće ostale popise koji su im u interesu i koje žele', smatra ministar branitelja Predrag Matić.

'Ako se takav registar objavljuje, on treba biti objavljen sa strane vlade RH. ono što ja točno ne razumijem je inzistiranje nekih branitelja na objavu tog registra, kao da je to pandan objavljivanja registra branitelja', smatra Zoran Pusić iz Centra za suočavanje s prošlošću Documenta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene