Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neposlušni umirili premijerku

Zaboravljene prijetnje: Nema kazni za gubitaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je deset dana od ultimatuma premijerke Jadranke Kosor ministrima i predstavnicima države u nadzornim odborima državnih gubitaša. Unatoč prijetnjama kazni nema.

'Predlažem da pokrenemo preispitivanje članova nadzornih odbora koji predstavljaju državu u trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu države točnije da pokrenemo postupak za njihovu smjenu', rekla je premijerka 20.kolovoza 2009. HEP, HŽ, HAC i HC tada su upozoreni, jer nisu Vladu zadovoljili planom rješavanja nelikvidnosti, dugovanja i spašavanja posrnulih tvrtki kojima caruju afere. Kazni čini se neće biti. Predsjednica Vlade zaboravila je na svoje prijetnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaštita prirode Dobro razmislite kad vidite visibabu da ne biste izvisili za 26.500 eura Ilustracija Strogi zakoni Zbog ovih predmeta u automobilima u Njemačkoj možete dobiti kaznu do 10.000 eura

'To se odnosi na one koji nisu napravili ništa. Ima onih koji su napravili puno koji se trude, no i onih koji nisu napravili ništa. U fokusu naše pažnje je likvidnost države', rekla je Kosor. Neslužbeno doznajemo da su najveći državni gubitaši prozvani prije deset dana Vladi dostavili novu dokumentaciju te je zbog toga premijerka zaboravila prijetnje smjenama. S druge pak strane u portfelju fonda za privatizaciju niz je državnih tvrtki koje vladi nisu bile dostavile nikakav krizni plan.

>> 'Vlada dobro radi i kadrovske promjene ne dolaze u obzir'

'Kao što sam i najavila tko ne može mora dati šansu drugome', kaže Kosor. No kazni na najvišoj razini dakle u redovima ministara i državnih tajnika u nadzornim odborima neće biti ako će već trebati pasti neke žrtva bit će to neki niže rangirani vladini kadrovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene