Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene

VIDEO Ulaskom u Europsku uniju stižu novi dokumenti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izgled dokumenata, s novim podacima i funkcijom očekuje građane od prvog srpnja. Sve u skladu sa standardima Europske Unije.

Trogodišnji Franko će od prvog srpnja imati svoju osobnu iskaznicu. S njom će moći putovati u sve članice Europske Unije, kao i njegovi prijatelji iz vrtića. Njegova i sve nove osobne sadržavat će dodatne podatke.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!"

OIB konačno dobiva svoje mjesto u dokumentima. No i sa starom osobnom moći ćete preko granice u zemlje Europske Unije. Putovnice koje se u Hrvatskoj izdaju već četiri godine u skladu su s uredbom EU.

Stari dokumenti i dalje vrijede, ali će postupno, istekom valjanosti, odlaziti u povijest. Novi vozači imat će vozačke dozvole u obliku kartice, koje će zbog svog novog formata biti mnogo praktičnije.

>> VIDEO Ovako će izgledati nove vozačke dozvole kad uđemo u EU

'Nešto kao osobna iskaznica', rekla je vozačica Mihaela. Klasične radne knjižice zamijenit će elektroničke. U njih će se upisivati formalna i neformalna zanimanja i vještine. Tako bi radnicima trebale pružiti veću konkurentnost na tržištu rada.

Istekom roka valjanosti, građani će dobiti nove dokumente. Ali ulazak u Europsku uniju, barem kada je riječ o ispravama, građani, financijski neće osjetiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene