Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanari nikako da usele

'Ukleto' naselje: Platili stanove, ali se ne mogu useliti iz nevjerojatnih razloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su vlasnici stanove platili još prije godinu i pol, nisu još uselili jer Varaždin nikako da dovrši stanove.

Sada kad su konačno, navodno trebali dobiti ključeve, netko je iz stanova ukrao sve bojlere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 409 POS stanova u Splitu Ministrica najavila da će izvođačima 'skakati po glavi' ako budu kasnili

Iz varaždinskih POS-ovih stanova iščupano je 20 bojlera. Šteta 200.000 kuna. 'Ne uzimajući u obzir štetu na 25-oj vrata koja su provaljena, jedna strašna šteta, strašna šteta', ističe Vladimir Kukec iz javne ustanove Gradski stanovi. Pogotovo za očajne vlasnike stanova koji već godinu dana pokušavaju useliti, ali ne mogu jer grad nikako da dovrši stanove.

'Jednim dijelom zbog kašnjenja na samim objektima, a većim dijelom zbog kašnjenja radova na infrastrukturi i priključcima na sami objekt', kaže Kukec. Prvo je problem bio plinski priključak, pa priključak na struju i sada nadomak cilja, Kukec dodaje kako je provaljeno u 20 stanova. 'Trebali smo dobiti do kraja ovog tjedna uporabnu dozvolu za ta tri objekta, 12 stanova, ali evo provaljeno u 20 stanova', rekao je.

I hoće li vlasnici na useljenje sada čekati još koju godinu, Kukec nije mogao reći. 'Treba pribaviti nove bojlere, treba ih instalirati treba ih ispitati plinsku mrežu, električnu mrežu opet za njih tako da će to trajalo', pojašnjava Kukec. 'Naravno istraga i dalje traje, a kriminalističko istraživanje je tijeku', rekao je Igor Planinc, zamjenik glasnogovornice PU varaždinske.

'U ovom trenutku ja vam o detaljima te istrage ne mogu govoriti', rekao nam je na kraju Planinc. A ne usude se govoriti pred kamerama vlasnici stanova, jer kako kažu, boje se da tek onda nikad neće useliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene