Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alpinist sanira stijene

Nova prijetnja u Omišu gromada od 10-ak tona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alpinist Ivica Matković počeo je ispitivanje i sanaciju stijena na brdu u Omišu s kojeg je u petak navečer gromada sletjela u dnevni boravak Joze Jerčića.

Prilikom njegova penjanja još jedna stijena se odronila te završila nekoliko metara od ceste i parkiranih automobila. Stanje na brdu, prema Matkovićevoj ocijeni nije dobro, a pogotovo zabrinjava jedna klimava gromada od 10-ak tona.

Pročitajte i ovo Roko Rade Pešić Omiš zavijen u crno Škola i prijatelji opraštaju se od poginulog 19-godišnjaka: "Dragi naš Rade, izmjenjuju se krik i muk..." Zoran iz Omiša zaustavila se na parkiranom autu Ogromna stijena otkotrljala se s litice kod Omiša: "Ja sam pod dojmom, što da sam ja bio unutra?"

'Ja ću izmjeriti dužine sajle i količinu ljepila i onda ću na taj način statički stabilizirat tih par gormada, jedna velika gromada je potencijalno opasna i nju trebam prioritetno povezati, pripremiti sav materijal koji mi treba', objasnio je Matković.

>> Počelo uklanjanje stijene teške 5 tona iz dnevnog boravka

Podsjetimo, ogromna kamena gromada teška 1,5 tonu pala je prošli petak tijekom nevremena u Omišu na kuću 62-godišnjeg muškarca, zaustavivši se u dnevnom boravku. Na sreću nitko nije ozlijeđen.

Tijekom olujnog nevremena na širem splitskom području primiljene su bile dojave o padu čak četiri kamene gromade. Njihova se šteta još uvijek sanira.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene