Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brza reakcija

Uklanja se azbestni otpad iz potkrovlja zgrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Baćini, u blizini Ploča, uklanja se azbestni otpad odložen u jutene vreće u potkrovlju negdašnje poslovne zgrade tvrtke Plobest d.d. u stečaju, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ovlaštena tvrtka CIAN jučer je počela pripreme za uklanjanje azbestnog otpada odloženog u potkrovlju zgrade do kojega se moglo doći samo preko krova. Otpad je zaštićen zaštitnim folijama i jučer su uklonjene 44 vreće, što je, prema procjenama, četvrtina odloženog azbestnog otpada. Uklanjanje je nastavljeno i danas, ističe u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša.

Pročitajte i ovo Opasno zgarište - 2 Opasnost za zdravlje Pobuna zbog zgarišta: ''Nitko nije došao niti je koga briga'' Napušteni auti na otoku Drvenik Veli - 6 veliki problem FOTO Dalmatinski otok postao groblje automobila, policija počela uklanjati napuštena vozila

Zgrada u Baćini bila je u vlasništvu tvrtke Plobest d.d. u stečaju, nakon čega je prodana fizičkoj osobi, a od nje ju je kupila makarska tvrtka Tribistovo. Izvođač radova na zgradi toga makarskog investitora prijavio je 22. siječnja inspekciji zaštite okoliša da je pri radu otkrivena veća količina otpada za koji se sumnja da je azbestni. 

>> Otkriveno novo nalazište opasnog otpada na Jadranu

Inspektorica zaštite okoliša očevidom je 23. siječnja utvrdila da je u zgradi u jutenim vrećama otpad koji sadržava bijeli i plavi azbest. Otpad je na tome mjestu vjerojatno dulje, što se zaključilo iz visokog sloja prašine na vrećama. Vlasnik zgrade inspekciji je rekao kako nije znao za otpad.

Nakon utvrđenih relevantnih činjenica inspektorica je zatražila da se azbestni otpad ukloni na zakonom propisan način, navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. U baćinskom objektu sredinom prošlog stoljeća bio je pogon tvrtke 'Azbest Ploče'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene