Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veća je i zarada

Sami ukinuli turistički ured, a sada ruše rekorde: "Svibanj i lipanj odradili  smo bolje nego sve četiri godine"

Turizam u Fužinama - 3
Turizam u Fužinama - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Turizam u Fužinama - 4 Turizam u Fužinama - 4 Foto: DNEVNIK.hr Silvija Sobol Silvija Sobol Foto: DNEVNIK.hr Valentina Šipuš Valentina Šipuš Foto: DNEVNIK.hr Turizam u Fužinama - 3 Turizam u Fužinama - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 Turizam u Fužinama - 1 Galerija 1/9 >>
I dok zbog koronavirusa i ograničavanja kretanja turizam u cijeloj Hrvatskoj bilježi minuse, u Fužinama nikad više gostiju. I to onih domaćih. Danas se u nekim atrakcijama uživalo i besplatno.

Tajne podzemlja stare više od tri milijuna godina otkrivene su sasvim slučajno. A danas, točno 70 godina poslije, u 300 metara prirodne galerije nastale kapanjem vode i strujanjem zraka uživali su posjetitelji potpuno besplatno.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

"Kratko, slatko, impresivno!" kazala je Maja iz Zaprešića.

"Odlučili smo doći u Gorski kotar, proći špilju, malo se prošetati, pojesti nešto", kaže Marko iz Rijeke.

U špilji je temperatura samo osam stupnjeva. Nema stepenica pa u nju mogu i djeca, ali i osobe u invalidskim kolicima. Za sada posjetitelja ima 200 posto više nego lani.

"Ima svoj podzemni potok, rijeku čiji izvor nikad ne presuši. Aerosol koji se nalazi u špilji pogodan je za sve one koji imaju problema s dišnim putevima", kaže Silvija Sobol iz odjela za turizam Fužine.

Iz špilje možete doći ravno u vremenski stroj koji vas vodi u pravo kaubojsko selo.

"Roditelji moje supruge veliki su obožavatelji Winnetoua i zbog toga smo došli u Hrvatsku obići mjesta na kojima je sniman film", kaže Mathias iz Njemačke.

"Najzanimljivije je pucanje iz original replika, jahanje i saloon", kaže Valentina Šipuš. Čari divljeg zapada u zelenom srcu Hrvatske otkriće su svim generacijama.

"Prošlo je više od 1500 posjetitelja, dok je u istom periodu lani bilo 500-600 posjetitelja", kazala je Ana Merle iz KD Fužine.

Najviše je Hrvata, a raste i broj stranaca. No iako je broj noćenja na 50 posto prošlogodišnjeg, u ovim apartmanima nema praznog kreveta.

"Svibanj i lipanj ove godine odradili smo bolje nego sve četiri godine. Otkaza je bilo sitno, ali nove rezervacije dolaze", kaže Ivan Lugarov, iznajmljivač.

Treba naglasiti da je riječ prvenstveno o jednodnevnim gostima, ali i to da osim zarade općina bilježi i uštede. O čemu je riječ, pitali smo načelnika općine Davida Bregovca.

"Turistički ured ukinuli smo prvenstveno zbog koronavirusa, ali sad imamo neke uštede od 300.000 kuna. Ja sam preuzeo ulogu direktora i radimo na promociji da nam dođe što veći broj gostiju u općinu da bi ugostitelji imali veću zaradu", rekao je Bregovac te dodao kako su prema analizi u svibnju, kad su otvorili špilju, imali u tjedan dana zaradu kao u tri mjeseca prošle godine.

"Ured smo stavili u mirovanje, dvije zaposlenice poslali smo na burzu, nažalost, a direktor je otišao u mirovinu, to je ušteda na godišnjoj razini od 300.000 do 350.000 kuna", rekao je Bregovac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene