Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrije među zakupcima na zagrebačkoj tržnici

STREPE ZA SVOJU SUDBINU I SUDBINU SVOJIH OBITELJI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrije u Zagrebu među zakupcima prostora na tržnici Borongaj. Strepe za svoju i sudbinu svojih obitelji.

Prodajom odjeće i obuće neki ostvaruju jedini prihod. Gradonačelnik im je zbog projekta Svetice naložio da se do prvog srpnja moraju maknuti.

Pročitajte i ovo Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om Slika nije dostupna Dva razloga za slavlje FOTO Bandić u rođendanskoj kupovini

Nakon Kvatrića, gradonačelnik Milan Bandić ukida i tržnicu na Borongaju. Više od 50 zakupaca od kojih neki na popularnom placu posluju više od dvadeset godina 1. srpnja morat će napustiti sadašnji prostor.

"Za mene zatvaranje ovog Borongaja znači zatvaranje mog obrta, nažalost je tako nemam dovoljan kapital da bi ušla u neki lokal", kaže Sanja Glasnović, vlasnica obrta.

Iako plaćaju po metru četvornom najam od 380 kuna, tvrde kako grad u tržnicu nije uložio ni kune. Kupci su protiv zatvaranja, jer kažu da na tržnici prođu jeftinije i veći je izbor.

Zašto je loša situacija na tržnici pojasnio je i predsjednik sindikata na tržnicama i otvorenom. "Zato što nikad nije ulagano, niti jedna lipa nije ovdje uložena i sada se ljude tjera", ističe Stjepan Kuzelić, predsjednik navedenog sindikata.

Stil prodaje na gradskoj skupštini komentirao je i prozivani gradonačelnik Bandić. "Ni Romi to više ne rade, oni su nekad kalajsali kotlove, padali sa čergom i šta dalje. To ne izgleda kao čerga to je gore od čerge", pravda odluku Bandić.

"Nazvana sam čagarkom, cigankom, žalosno jel to zaslušujemo mi mali obrtnici?", pita se obrtnica Sanja s početka priče.

Iako im grad nudi alternativne lokacije, ponuđenim nisu zadovoljni. Gradonačelnik u petak pak tvrdi kako je sa zakupcima obavio razgovor. "Obavio sam dva razgovora s tim ljudima obavit ću još jedan ili koliko bude trebalo", kaže Bandić.

Zakupci tvrde drukčije i kažu, Bandić nije došao. Unatoč prosvjedima za sada gradonačelnik Bandić je nepopustljiv, a odluka o ukidanju tržnice i dalje stoji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene