Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Slavko Linić danas je s kolegom Marasom prokomentirao kritiku Instituta za javne financije, no u razgovoru s njim bio je nešto 'slobodniji' no što je bio pred kamerama pred zgradom Vlade.


Nakon novih zaduživanja Institut za javne financije prozvao je Vladu zbog nedostatka strategije. Ministar financija Slavko Linić danas im je poručio da je stvar ministra kako će se država kratkoročno zaduživati te da on neće odgovarati ljudima koji slabo poznaju financije. 'Neka mi objasne zašto su spavali deset godina. Mišljenje stručnjaka saslušat ću oko toga što treba učiniti s HŽ-om, HAC-om i drugim tvrtkama koje trebaju restrukturiranje, a kako ćemo se kratkoročno zaduživati je stvar ministra financija', poručio im je Linić.

Linić odgovorio Institutu za financije: Neću odgovarati ljudima koji slabo poznaju financije!

Vezani članci Posljednji ispraćaj Milana Bandića Književnica o masovnom okupljanju na Bandićevom ispraćaju: "Obične ljude se već godinu dana pokapa kao pse jer kad umre netko "običan" virus divlja" Slika nije dostupna Maras: Ako bi se to dogodilo, napustio bih SDP

No, po ulasku u zgradu Vlade, prije same sjednice, Linić je isto prokomentirao s kolegom Gordanom Marasom. Ovaj put je bio nešto detaljniji u izražavanju svojih stavova prema Institutu. 'Ja ne znam tko su ti, ali ja želim njihovo mišljenje kako upravljati dugovima u autocestama. Nisu imali muda izjasniti se. Jer to je upravljanje javnim dugom. Isto, 10 godina imamo nerestrukturirane željeznice, što o tome nisu pisali? Prema tome, mi plaćamo dugove. To su dugovi koje plaćamo. Što se tiče kratkoročnog to će ipak ministar financija odlučivati', rekao je Linić Marasu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook