Šibenska policija provela je istragu nad 51-godišnjakinjom koju sumnjiče da je od 18. do 23. srpnja namjerno izazvala sedam požara na području Dubrave kod Šibenika.


Utvrđeno je da je osumnjičena od 18. do 23. srpnja u Dubravi, Relje – Junakovići, namjerno otvorenim plamenom izazvala ukupno sedam požara, od čega šest na parcelama mještana, koji se nisu znatno proširili samo zbog samoorganizacije i brzog reagiranja mještana, navode u šibenskoj policiji.

Vezani članci Požari u Rusiji Vatrene stihije haraju Rusijom! Razorni požari prijete selima, u gašenju pomaže i vojska Fotografije s požarišta kod Trogira VIDEO I FOTO Pogledajte neobjavljene snimke požarišta kod Trogira: S buktinjom se danima bore stotine vatrogasaca

Jedan požar proširio se na štalu jednog od mještanina, a srećom uočili su ga i ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku područja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 51-godišnjakinja osumnjičena za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom uz kaznenu je prijavu predana u pritvorsku policijsku jedinicu PU Šibensko-kninske.

Za kazneno djelo izazivanja požara i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. U slučaju kad bi požar za posljedicu imao i teško ozljeđivanje ili smrt, osoba koja ga je izazvala mogla bi dobiti i do deset godina zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku traži jednomjesečni istražni zatvor protiv ove 51-godišnjakinje.