Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Irskoj

Bila na listi najtraženijih: Uhitili hrvatsku kriminalku (29), tražili su je zbog krijumčarenja droge i oružja

MUP se pohvalio kako su u Irskoj uhitili hrvatsku kriminalku (29) koja su tražili zbog krijumčarenja drogom i oružjem.

Hrvatska državljanka Z.R. (29) uhićena je 29. siječnja na području Irske. Pohvalili se se time u MUP-u. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

"Zahvaljujući intenzivnom radu, ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (FAST tim Hrvatska), 29. siječnja 2020. godine na području Irske je uhićena 29-godišnja hrvatska državljanka Z. R. Radi se o jednoj od najtraženijih osoba za kojom je Hrvatska raspisala potragu, a koja je u sklopu „Crime has no gender“ objavljena na European most wanted listi tijekom listopada 2019. godine", napisali su u priopćenju. 

Njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste.

"Ovim putem zahvaljujemo se javnosti i medijima na pruženoj potpori i suradnji, a koji su i ovaj put dokazali da su itekako zainteresirani zaštiti svoju zajednicu i žele pomoći policiji u pronalasku osoba za kojima su raspisane potrage", dodaju u MUP-u. 

Policija ju je tražila zbog krijumčarenja drogama i oružjem. 

Jutarnji list piše da je riječ o Zorki Rogić koja je u bijegu od 2014.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Zorka je iz Viškova, a neko vrijeme je boravila u Osijeku i Đakovu gdje se navodno bavila prijatnjama, teškim krađama i iznudama. Navodno je i sama bila žrtva nekoliko kaznenih djela. 

Za njom je Općinski sud u Rijeci 2017. raspisao dvije tjeralice za dva različita kaznena djela: Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a drugo djelo je nedozvoljena proizvodnja i preprodaja oružja i eksplozivnih tvari.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene