Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen organizator napada na Gay pride

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys, 25-godišnji Josip Š., prema vlastitom priznanju, organizator je planiranog napada Molotovljevim koktelima na subotnju povorku Zagreb Pride.

Uhićen je jučer kasno popodne te je zadržan u policiji, a danas bi trebao biti priveden istražnom sucu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Kako se neslužbeno doznaje, Josip Š. je jučer policiji ispričao da je sam napravio opasne naprave i donio ih u središte grada. Tamo se pridružio jednoj grupi uglavnom maloljetnih osoba, koje su imale vrećice s jajima i rajčicama i planirale su gađati sudionike povorke.

On im je uz riječi “imam ja nešto bolje” pokazao Molotovljeve koktele. Izvadio je i zapalio jedan ili dva koktela, kad ga je spazila policija. Policajac je pijeskom iz obližnjih žardinijera ugasio požar, a Josip Š. je pobjegao. Skupina mladih privedena je u policiju i odmah puštena uz prekršajne prijave.

Iako je policija svoj posao u subotu ocijenila “vrhunskim”, neslužbeno doznajemo da je dio oko uhićenja obavljen vrlo traljavo. Policija je tvrdila da kokteli nisu bili zapaljeni, nego da su ih pojedinci samo posjedovali, zbog čega su samo prekršajno prijavljeni.

Uhićeni stoga nisu detaljno ispitani, policija im nije uzela briseve ruku kako bi utvrdili jesu li imali zapaljene Molotovljeve koktele niti su prikupli čvrste dokaze.

Tek nakon inzistiranja Državnog odvjetništva, napravljena je krim obrada nad petoro osoba zbog kaznene odgovornosti. Jučer je bilo znatno teže prikupiti dokaze i svjedoke, koji su potvrdili da su vidjeli mladića upečatljivih očiju i obrijane glave. Nekoliko njih jučer je ipak došlo u policijsku postaju, gdje su nedvojbeno prepoznali Josipa Š.

Protiv njega najvjerojatnije će biti podignuta kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom. Inače, Josip Š. od ranije je poznat policiji zbog obiteljskog nasilja te napada na službenu osobu tijekom utakmice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene