Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON 18 GODINA

Bračani odlučili stati na kraj kroničnom nedostatku radnika u turizmu - sada im stižu mladi iz cijele Hrvatske

Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ugostiteljsku školu na Braču upisali mladi iz cijele Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Bol na otoku Braču odlučio je stati na kraj kroničnom nedostatku radne snage. Nakon stanke od punih 18 godina, njihova ugostiteljska škola u prvi je razred upisala 19 kuhara i konobara, među kojima su mladi iz cijele Hrvatske.

U Bolu na Braču se još uvijek odmara 3.000 gostiju, a za njih se brine 1.000 zaposlenih u turizmu. Novi kadrovi tamo su stigli na školovanje iz svih krajeva Hrvatske, najviše s kontinenta.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

Ugostiteljska škola u Bolu 18 godina nije upisivala kadrove kuhara i konobara jer interesa za upis u prvi razred nije bilo. Sada su ih upisali čak 19, od kojih su mnogi na praksi u lokalnim hotelima.

"Uz stipendije, učenici imaju besplatnu prehranu i smještaj u učeničkom domu", rekla je Sandi Bodlović, ravnateljica Ugostiteljske škole Bol.

Mjesečna stipendija za svakog učenika je 1.200 kuna. Pola tog iznosa plaća Ministarstvo turizma, a pola hotel.

"Na kraju njihovog školovanja da im omogućimo stalno zaposlenje u našim hotelima", rekao je Dino Sokol, direktor hotela.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene