Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se rasplet

Ugledni odvjetnik o posjetu navijačima u grčkim zatvorima: "Je li to grčka tragedija ili komedija?"

Aktualno Galerija Petra Buljan, reporterka Nove TV Petra Buljan, reporterka Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković - 2 Andrej Plenković - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Navijači Navijači Foto: Dnevnik Nove TV +0 Grčka policija Galerija 1/5 >>
Hrvatska delegacija koja se vratila iz Grčke čeka odgovor tamošnjih vlasti o uhićenim Bad Blue Boysima. Šef SOA-e, o čijem je dolasku u Grčku prvi izvijestio Dnevnik Nove TV, kaže danas kako uhićenici nisu ni svjesni u kakvoj se poziciji nalaze.

Sada svi čekaju - Bad Blue Boysi u grčkim zatvorima rezultate istrage za krvave huliganske nerede u Ateni, jer "teško je utvrditi tko je bio, tko nije bio", a hrvatska delegacija odgovor grčkih vlasti na zahtjeve koje su im ostavili, od deportacije onih koji nisu krivi do obrane na slobodi uz javljanja i dolazak na suđenje.

Na pitanje kolike su šanse da će nam Grčka ustupiti taj kazneni progon, ravnatelj SOA-e Daniel Markić rekao je kako nije tajna da je situacija teška. "Optužbe pred kojima su se našli su teške, mislim da naši državljani koji su u zatvoru - nisu ni svjesni koje su to optužbe", rekao je. "Želimo pomoći našim državljanima, ali ne zaboravljamo da ono što su napravili nije dobro."

Premijer Plenković ne vidi ništa loše u tome što su ih dvojica ministara obišla u zatvorima. No za nekadašnjeg suca, danas odvjetnika Branka Šerića to je nečuveno. "Je li to grčka tragedija ili komedija?" pita se.

"Nikad se takvo nešto nije dogodilo. Bilo je i drastičnijih slučajeva, imali smo procese i pred Haškim sudom", podsjeća Šerić i ističe kako se radi o "paradiranju, samo da se predstave javnosti i potencijalnim glasovima dogodine ili kad odluče da će izbori. Eto, pojavio se Zorro spasitelj ili Zorro osvetnik".

Pročitajte i ovo Zoran Milanović O Boysima Milanović oštro o Grčkoj: "Plenković je tri dana kasnije rekao isto što i ja. Oni su tamo ratni zarobljenici"

Posjet premijera Plenkovića Ateni pratila je novinarka Dnevnika Nove TV Petra Buljan. Kaže kako neredi između hrvatskih i grčkih navijača više nisu ni u fokusu njihovih dnevnih novina, već se one uglavnom bave požarima koji bjesne diljem Grčke i samitom zbog kojeg je u Atenu došao i Andrej Plenković.

Za Hrvatsku su ovdje najvažniji razgovori bili upravo o grčkim navijačima, kaže Buljan. "Poznato je da su im već dali četiri zahtjeva, no pitanje je kada će i kako ti zahtjevi biti ispunjeni i hoće li uopće." Buljan dodaje i da je hrvatskim medijima i novinarima nemoguće doći do izjava grčkih političara. "U tri dana ovdje u Ateni nismo uspjeli dobiti niti jednu službenu izjavu, tek je na različite zahtjeve i molbe jutros reagirao grčki ministar vanjskih poslova koji je stao pred hrvatske medije i na grčkom nam jeziku rekao tek dvije rečenice o tome kako mu je drago što se sastao s Gordanom Grlićem Radmanom."

Javljanje iz Atene pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene