Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorjelo u priobalju

Ugašeno nekoliko manjih požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni centar 112 izvijestio je jutros o nekoliko požara koji su jučer popodne planuli u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji, a svi su ugašena.

Požar otvorenog prostora u mjestu Hrvace kod Sinja, koji je dojavljen oko 15 sati u Vatrogasni operativni centar (VOC) Split ugašen je u 17,30 sati. Gasili su ga pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) i jedan izviđačko navalni zrakoplov Air Tractor. Izgorjelo je oko 5 hektara borove i smrekove šume.

VOC Šibenik primio je oko 14,10 sati dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Podsolarsko, kod turističkog naselja Solaris. Gasili su ga vatrogasci državne interventne postrojbe (DIP) Šibenik, javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik te DVD-ova Zablaće, Brodarica i Šibenik, te zrakoplov Canadair. Požar je ugašen oko 19 sati, a izgorjelo je 3 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Županijski centar 112 Pazin oko 18 sati primio je dojavu od slovenskog Centra 112 Kopar o požaru kod mjesta Movraž, u Sloveniji, u blizini granice s Republikom Hrvatskom, koji je manjim dijelom prešao na hrvatsku stranu kod mjesta Jačemica (Buzet). U gašenju su sudjelovali pripadnici JVP Buzet, a požar je ugašen u 20,45 sati. Opožarena površina utvrdit će se danas, a kako se procjenjuje riječ je o manjem području. Na slovenskoj strani požar je također ugašen, a zahvaćena površina je oko 20 hektara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene