Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Požar na otvorenom prostoru u mjestu Rasline, u Šibensko-kninskoj županji ugašen je sinoć oko 19,50 sati, izvijestio je Državni centar 112.


Požar je dojavljen oko 12 sati, a gasili su ga pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik, dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Šibenik, Zaton i Vodice s 11 vozila te dva zrakoplova kanadera i jedan zrakoplov Air Tractor. Izgorjelo je oko tri hektara borove šume.

Vezani članci Tomislav Fiket, seizmolog Seizmolog otkrio: "Potresi ove magnitude bi na nekom drugom terenu proizveli puno veće štete". Objasnio i zašto Hrvatska s rasjedima zapravo ima - sreće Šteta nakon potresa u Vrpolju VELIKA GALERIJA Potres oštetio osnovnu školu, s brojnih kuća u Vrpolju popadala žbuka sa stropova

Sinoć oko 22,40 sati ugašen je i požar na otvorenom prostoru u mjestu Sonković-Petkovića kula, također u Šibensko-kninskoj županiji.

Požar je dojavljen oko 14,05 sati, a gasili su ga pripadnici JVP Šibenik, DVD Skradin i Dubravice sa šest vozila te dva zrakoplova kanadera i jedan zrakoplov Air Tractor. Izgorjelo je oko tri hektara borove šume, niskog raslinja, trave i maslinika.

Dežurstvo na požarištu obavljaju vatrogasci DVD-a Skradin i Dubravice.

Požar na otvorenom prostoru na brdu Crnogorka kod Vranskog jezera, u Zadarskoj županiji, koji je dojavljen jučer popodne u 16,45 sati, ugašen je sinoć u 20,30 sati.

Gasili su ga pripadnici JVP Zadar, JVP Biograd, DVD Drage i djelatnici Parka prirode Vransko jezero s ukupno devet vozila, te dva zrakoplova kanadera i četiri zrakoplova Air Tractor.

Izgorjelo je oko 6,75 hektara borove šume, navodi Državni centar 112.