Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dostavili ih u dječjim kolicima

Udruga Vigilare u Saboru predala 168.561 potpis peticije "Imam pravo živjeti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa „ProLife Hrvatska“ i Vigilare predali su Hrvatskom saboru 168.561 potpis prikupljen peticijom "za život i pomoć ženama koje žele roditi svoje dijete" te su uručili pisma sa svojim zahtjevima namijenjena predsjednicima Vlade i Sabora.

Iz udruge poručuju kako inicijativnom od vlasti traže "zaštitu nerođenog života i konkretne programe pomoći ženama u trudnoći"

Pročitajte i ovo Ilustracija 30 godina zatvora Dijete joj umrlo nakon porođaja pa osuđena za pobačaj: "Prestanite optuživati ​​i progoniti druge nevine žene poput mene" Slika nije dostupna Izazivaju puno pozornosti ISTRAŽILI SMO Kakve vrijednosti zastupaju sudionici TRAD FEST-a

Predstavnike udruge primio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner, a predstavnici inicijative dostavili su ih u dvanaest dječjih kolica.

"Želimo da svi zapamte ovaj broj jer se računa da dnevno dvanaestoro djece u Hrvatskoj bude pobačeno. Naš je cilj da zajedno kao društvo radimo na tome da taj broj bude sveden na nulu", kazao je predsjednik Vigilare dr. sc. Vice Batarelo.

Nakon predaje potpisa Saboru uputili su se u zgradu Vlade, gdje ih je primio predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka – Petešić.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene