Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Udruga Srba: Zaslužuje li ovakva Hrvatska članstvo u EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Srba iz Hrvatske, nevladina udruga sa sjedištem u Beogradu, oglasila se u utorak priopćenjem u kojemu je osudila napad na kuće srpskih povratnika u okolici Benkovca i ocijenila "da taj incident pokazuje kako je sigurnosno stanje za izbjegle Srbe u Hrvatskoj nepovoljno".

- Tako Hrvatska i dalje šalje poruku da ne prihvaća povratak izbjeglih i prognanih Srba, što je jedan od preduvjeta za njen ulazak u europske integracije, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

Kaže se i kako "Udruga podsjeća da nisu stvoreni ni drugi uvjeti za siguran povratak Srba, da im nije vraćena imovina, više od 40.000 stanarskih prava, dionice, kao i da nije uveden rok za priznavanje radnog staža".

U priopćenju se navodi i da se "izbjegli i prognani Srbi pitaju
zaslužuje li Hrvatska ovakvim ponašanjem postati ravnopravnom
članicom EU-a".

Beogradski elektronički mediji navode da je šest kuća Srba
povratnika, u mjestima Ceranje Donje i Donji Pristeg kod Benkovca, oštećeno u napadu nepoznatih počinitelja između subote i nedelje, te da su na kućama oštećene elektroinstalacije, sanitarije, prozori i vrata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene