Bebe su bile prljave i u jako lošem stanju (Foto: Udruga Roda)
Bebe su bile prljave i u jako lošem stanju (Foto: Udruga Roda) Foto: UDRUGA RODA

O slučaju vezanih beba u klinici Fran Mihaljević oglasila se i udruga RODA - roditelji u akciji.


Udruga Roda - Roditelji u akciji na skandal s vezanim petomjesečnim blizancima u klinici "Fran Mihaljević" te reakciju iz te klinike koja tvrdi da se s djecom postupalo po protokolu i adekvatno, oštro su odgovorili u svom Facebook statusu koji prenosimo u cjelosti. 

Vezani članci Prof.dr.sc. Alemka Markotić, ravnateljica Klinike Fran Mihaljević (Foto: Dnevnik.hr) Ravnateljica klinike o slučaju koji je zgrozio Hrvatsku: "Roditelji su posebno osjetljivi kad su im djeca bolesna" Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Majka došla posjetiti bebe u bolnicu i ostala šokirana: "Guza i intimni dijelovi izgledaju kao žive rane!"

"Nema opravdanja za ovakav tretman bilo kojeg ljudskog bića, a najmanje onih koji se ne mogu obraniti, pozvati upomoć i potpuno ovise o brizi odraslih. Nikakav niski standard, mali broj medicinskih sestara ili bilo koje drugo objašnjenje ovih živih rana na guzi djeteta, nastalim od nebrige i zanemarivanja od strane osoblja koje je plaćeno da skrbi o njima, nije opravdanje za dodatno ugrožavanje njihova zdravlja.

Ovo je humana i profesionalna katastrofa! Uz samu činjenicu da je ikome normalno i prihvatljivo ovoliko zanemariti najmlađe pacijente, sramotno je za cijeli zdravstveni sustav i to da roditelji moraju tražiti pravdu putem društvenih mreža i medija, jer sustav i mehanizmi koji postoje (i sami su sebi svrha) propuštaju prepoznati i riješiti propuste dovoljno brzo i učinkovito da do ovakvih strahota ne dolazi. Iako smo do sad zagrebačku bolnicu u kojoj se ovo zanemarivanje djece, prema navodima majke, upravo događa, isticale po tome što roditelj najčešće smije ostati uz dijete tijekom liječenja, nemogućnost majke ove djece da boravi s njima dok su na liječenju nikako ne smije biti ni dio opravdanja za ovaj ogromni profesionalni i ljudski propust.

Iskreno, želimo vjerovati da je ovo iz nekog drugog vremena, da se ne događa na ovim prostorima i danas, u 21. stoljeću."

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju